MOKRI I SKLISKI KOLNICI: Vjetar i magla usporavaju promet, vozači se mole za strpljenje

Mokri su kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog jake bure na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok (ograničenje brzine 80km/h), no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Mjestimična magla

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zatvoren promet zbog Memorijala

Zbog održavanja IAAF World Challenge mitinga, Zagreb 2016.-66. Hanžekovićevog memorijala privremeno će se zatvoriti promet u utorak, 6. rujna od 8:00 do 20:15 na Jarunskoj cesti od ulice Marijana Haberlea do Horvaćanskog zavoja – ulaza u studentski dom i Horvaćanski zavoj od Jarunske ceste do ulaza na parking Kineziološkog fakulteta.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb (do 7. rujna 2016. godine) zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca te izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene. Obilasci: iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca je čvor Komin-DC3-ŽC3288-ŽC3017-DC10, a iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene je čvor Komin-DC3-ŽC3017-DC10.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

  • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
  • DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini);
  • ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.

Od 8 do 18 sati (osim nedjeljama) zbog razminiranja, zatvara se državna cesta DC38 Pakrac-Brestovac između naselja Kusonje i raskrižja za Brusnik. Vozila se propuštaju zadnjih 15 minuta svakoga sata (do 22. rujna 2016.).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC3 između čvora Popovec i Soblinca u zoni radova kod BP Galić benz vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore (u vrijeme pojačanog prometa mogući su duži zastoji);
  • Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
  • DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice;
  • državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

 

Komentari