‘MOJ CILJ JE DA SE NEBO IZNAD ZAGREBA RAZVEDRI’ Tomašević o novim uhićenjima: ‘Vjerujem da će ih biti još’

Patrik Macek/PIXSELL

Još jedna velika akcija USKOK-a i policije provedena je u Zagrebu. Ovoga puta uhićeno je 10 osoba, dio njih je iz poduzetničkih voda, a dio iz Gradske uprave. Na raskrinkavanje ove moćne mreže osvrnuo se gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević istaknuvši da vjeruje da će uhićenja biti još te da je njegov zadatak da promjeni upravu koja je postala simbol korupcije.

Rekao je kako je po njegovim informacijama uhićen jedan zaposlenik Gradske uprave – Darko Barun, u čijem se uredu u Uredu za mjesnu samoupravu obavlja pretres dok druga uhićena osoba koja se spominje u medijima više nije zaposlenik Gradske uprave.

“Očito se nastavljaju uhićenja, vjerujem da će toga biti još, vjerojatno je nekoliko krakova istrage i to je nešto što je vjerojatno trajalo godinama. Nad Zagreb se nadvio oblak korupcije a moj je cilj da se nebo iznad Zagreba razvedri”, kazao je Tomašević dodavši da se Barunu na teret stavljaju vjerojatno djela vezana uz zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita, no da treba pričekati službeno priopćenje USKOK-a o tome.

“To je samo početak raščišćavanja svih nepravilnosti. Presumpcija nevinosti vrijedi za sve koji su uhićeni, međutim, kao što sam rekao – Gradska uprava je postala simbol korupcije, moj je zadatak da to promijenim”, ističe.

Tomašević naglašava i kako ne treba skakati unaprijed sa zaključcima te je potrebno pričekati službena rješenja USKOK-a da bi u Gradskoj upravi mogli djelovati prema tim zaposlenicima

“Želim da gradske ustanove i poduzeća te Gradska uprava funkcioniraju tako da svi zaposlenici rade u skladu s javnim interesom, da se radi na transparentan način i da je nulta tolerancija na bilo kakvu korupciju”, zaključuje.

Komentari