MOGLO JE BITI KOBNO! U centru Zagreba se odlomilo nekoliko većih komada fasade, policija mjesto ogradila trakom

Ilustracija (Foto: Zagreb.info/ Ilustracija)

Nekoliko većih komada fasade odlomilo se večeras na uglu jednog od najfrekventnijeg prolaza. Pukom srećom nitko nije ozlijeđen.

Prema pisanju Jutarnjeg, do odloma je došlo iznad Dežmanovog prolaza. Fasada se odlomila na nekoliko mjesta pri samom krovu zgrade. Na mjesto događaja izašla je policija i vatrogasci koji su raščistili područje.

U trenutku odloma, na nogostupu nije bilo ljudi, otkrili su iz vatrogasne postrojbe.

Tijekom sanacije nakratko je bio obustavljen tramvajski promet.

Policija je to područje ogradila trakom.

Da situacija u centru nije bajna, često upozoravaju članovi FB grupe “Potres u Zagrebu – svi mi u centru”. Prije nešto manje od mjesec dana jedna od članica grupe objavila je situaciju iz Petrinjske ulice na kojoj se vidi da su komadi fasade razbacani po nogostupu.

Posebno se istaknuo događaj 19. svibnja ove godine kada se u popodnevnim satima odlomio komad žbuke na Cvjetnom trgu. Ulični svirač koji se inače tamo nalazi, tada je za dlaku je izbjegao tragediju.

Nesretni događaj na Splavnici

No, sreće nije imao jedan od prolaznika na Splavnici koji je zadobio teže ozljede. Podsjetimo, 10. travnja 2021. godine, odlomio se potporanj za nadvoj iznad balkonskih vrata na 1. katu zgrade na adresi Trg bana Josipa Jelačića 4. Prizor je šokirao građane koji su se u tom trenutku nalazili u blizini, a nesretni komad metala pogodio je muškarca koji je u tom trenutku prolazio pored Splavnice. Muškarac nije bio u životnoj opasnosti, ali nakon tog događaja otvorila su se brojna pitanja što učiniti da se to više ne ponovi.

I nadamo se da neće, usprkos ne tako rijetkim odlomima fasade.


Komentari