‘MOGLI BI OČISTITI SVE EUROPSKE METROPOLE’: 18 000 tona soli spremno za snijeg u Zagrebu

FOTO: Jabuka TV

Zimska služba Grada Zagreba pokazala je svoju opremu za nadolazeće snježne dane.

Svake godine od studenog do travnja Zimska služba postaje dostupna 24 sata na dan. Također, s ponosom tvrde kako njih snijeg nikada ne iznenadi.

“Tradicionalno smo ovdje da vidimo jesmo li spremni za sve što nam zima donosi. 33 centimetara snijega palo je na Sljemenu prije 2 dana, ali to nije iznenadilo Zagrebačke ceste. Ove godine u tri faze, odnosno tri stupnja pripravnosti imamo najviše ekipa . 259 ekipa na 15 mjesta u Zagrebu, 18 000 tona soli, 2500 sipine, ugovoreno još 10 000. Imamo najbolju zimsku službu u Europi, mogli bi očistiti sve europske metropole, a ne samo Zagreb”, ponosan je gradonačelnik Bandić, piše zagrebancija.com.

>>>BANDIĆ O ZIMSKOJ SLUŽBI I LOKALNIM IZBORIMA: ‘Svaka zagrebačka obitelj dobiti će lopatu’

Imaju listu prioriteta

Ove godine je u pripravnosti još više vozila i tona soli nego inače jer se grad izgrađuje i širi.

“Imamo neka nova naselja koja održavamo što znači da imamo veće potrebe za čišćenjem. Grad Zagreb ima oko 4500 ulica, mi održavamo oko 2450 km dužih cesta ili oko 136.5 milijuna m2. Da bismo to sve skupa stigli, moramo imati prioritete. Prioritet je da se u roku od najviše pet sati očiste ulice koje su prve na listi prioriteta, a druge u roku 24 sata. Moramo se i adekvatno opremiti, bilo po mehanizaciji, bilo po ljudstvu, bilo po materijalima”, objašnjava Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Neočišćenu ulicu možete prijaviti na naše telefone 64 2227 i 64 2228, a imamo i stranicu na internetu gdje točno za svaku ulicu piše koja baza to radi i automatski izbaci broj telefona koju bazu treba zvati.

Iz Grada Zagreba tvrde kako Zimske službe imaju i takozvanu pametnu sobu iz koje mogu pratiti kako funkcionira sustav i locirati svako vozila.[/box]

Komentari

Komentari

loading...