Modernizacija grada: Centar Zagreba dobiva LED rasvjetu

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL / Ilustracija

Radovi su počeli 15. siječnja, a zbog frekventnog prometa u tim ulicama, moraju se izvoditi noću od 21 sat do pet sati ujutro

Pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damir Đerzić novinarima je rekao i kako su počeli radovi prve faze modernizacije ovjesne javne rasvjete Donjeg Grada koja obuhvaća Kačićevu ulicu (od Klaićeve do Ilice), Medulićevu i Dalmatinsku ulicu.

Na trasi od 975 metara predviđena je zamjena 33 komada starih i dotrajalih svjetiljaka s visokotlačnim natrijevim izvorom svjetlosti sa novim LED svjetiljkama. Radovi obuhvaćaju i zamjenu starih ovjesnih čeličnih užadi novima i zamjenu nadzemnih golih vodiča nadzemnim kabelom. Predviđeno je oko 450 metara novih čeličnih užadi i 1090 metara kabela. Đerzić je istaknuo kako će potrošnja nove LED rasvjete biti skoro dvostruko manja od sadašnje.

Radovi su počeli 15. siječnja, a zbog frekventnog prometa u tim ulicama, moraju se izvoditi noću od 21 sat do pet sati ujutro. Završetak radova predviđa se 28. siječnja. Vrijednost radova je oko 320.000 kuna bez PDV-a, a izvodi ih zagrebačka tvrtka Elektro-Energetika.

Početak radova druge faze modernizacije ovjesne javne rasvjete Donjeg Grada trebali bi početi nakon provedenog postupka nabave, što se očekuje na ljeto. U drugoj fazi obuhvaćene su sljedeće ulice: Amruševa, Berislavićeva, Boškovićeva, Đorđićeva od Zrinjevca do Draškovićeve, Gajeva, Gundulićeva, Hebrangova, Kovačićeva, Masarykova, Palmotićeva od Boškovićeve do Vlaške, Petrinjska, Preradovićeva i Teslina.


Komentari