Mnogi bi se mogli poistovjetiti s pričom ovog Zagrepčana: Plaćao uslugu koju nije koristio

Youtube

Agonija ovog Zagrepčanina je počela 27. srpnja kada je sklopio ugovor s Optima telekomom.

“Već pri instaliranju usluge bilo je problema, a ni brzina interneta nije bila kako smo ugovorili. Internet je prestao raditi 27. srpnja. U korisničkoj službi rekli su da će to riješiti, no nisu pa sam poslao prigovor mailom. Najprije su rekli, vjerojatno automatski, da će odgovoriti u roku od dva dana, a na moj novi mail su odgovorili kako otklanjanje kvara za moje područje traje oko četiri dana”, rekao je Zagrepčanin za 24sata.

Optimi je trebalo četiri dana da otkloni kvar, zbog čega je korisnik želio raskinuti ugovor i vratiti opremu.

“Prestanak korištenja usluge ili povrat opreme sukladno našim Općim uvjetima ne predstavljaju opravdani razlog za raskid ugovora. Ugovor možemo raskinuti ako ga zatraži uz pravovaljanu dokumentaciju ili kod drugog operatera zatraži prijenos broja”, rekli su iz telekoma.

Telekom je ipak malo popustio i korisniku u mailu napisali da dostavi podatke o broju ugovora ili broju telefona. No, Zagrepčanin je ipak dobio račun za rujan i kolovoz za uslugu koju uopće nije koristio.

“U pismu su naveli i da su poslali formular, no nisam ga dobio. Zašto mi formular nisu dali na potpis kad sam početkom kolovoza bio u poslovnici, a nisu ga spomenuli ni u brojnim razgovorima”, objašnjava nezadovoljni korisnik.

Optima objašnjava kako su postupili prema propisima, ali Povjerenstvo za rješavanje pritužbi ipak će raskinuti ugovor.


Komentari