MLADI ZA MALIŠANE! Pogledajte genijalnu predstavu i pomozite nezbrinutoj djeci u domovima (FOTO)

Osmu godinu zaredom Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata Prsten u božićno vrijeme organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Mladi mladima“.

Cilj akcije je usrećiti djecu s poteškoćama u razvoju i nezbrinutu djecu u domovima u Bosni i Hercegovini. Proteklih godina akcija je rasla i širila svoj doseg uveseljavajući mnogu djecu, a samo prošle godine, uz pomoć dobročinitelja, božićni pokloni stigli su do 150 djece u domovima u Odžaku i Novom Travniku, a pomoć domovima u obliku namirnica i higijenskih potrepština te didaktičkih igara olakšala je svakodnevnicu zaposlenima i volonterima u tim domovima.

Ove godine akcija počinje humanitarnom kazališnom predstavom (u petak 11.12.2015. godine s početkom u 20:00h) Gradskog kazališta mladih iz Viteza kojom će se prikupiti sredstva za kupovinu slatkiša i igračaka za djecu te higijenskih i ostalih potrepština neophodnih za funkcioniranje domova.

10881659_10152573896668506_6858538068226844545_n


Mladi glumci predstavit će nam svoju najnoviju uspješnicu , predstavu „Šmizle – ženski band“, s kojom su osvojili publiku širom BiH. Na Festivalu kazališta „Aplauz fest 05“, u Banja Luci, osvojili su i nagradu publike za najbolju predstavu, a glumica Ivona Matošević nagradu za najbolju glumačku kreaciju večeri od strane žirija festivala.

Ukoliko volite bosanskohercegovački humor, kazalište i želite pomoći nezbrinutoj djeci i djeci s poteškoćama u razvoju smještenim u domovima u Bosni i Hercegovini ovo je izvrsna prilika da ispunite te želje! Dođite u kinodvoranu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić i ispunite svoj petak smijehom do suza i odličnim osjećajem da ste nekome uljepšali božićne blagdane.

paketici 2

O predstavi

„Već smo dobro zagazili u 21. stoljeće, ali da je prošli vijek tako blizu, svakodnevno nas napominju kojekakvi predmeti, ljudi i pojave. Tako i ovdje, šest žena iz prošlog vijeka u „kafani“ od prije 30 godina, pjesmom i plesom odluče promijeniti način življenja, odluče ne biti podsjetnica na prošlo vrijeme i biti moderne žene koje nemaju muževe, nemaju auto, kućnog ljubimca niti talenta, ali imaju BEND i jedni druge.“, kaže najava predstave.

Radnja je smještena u lokal “Mali raj”, staru kafanu na rubu propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledatelje, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

12250595_10153060982062038_1467511092_o

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Saje[/box]

POKAŽIMO IM DA NISU SAMI! Čak 26 samohranih majki i 70 mališana čeka vašu pomoć (FOTO)

Komentari

loading...
-->