MLADI HRVATI U BRUXELLESU! Oglasili se putem društvenih mreža: ‘Ne znamo više ništa više nego vi što čitate na portalima’

Twitter

Jedan asistent eksploziju je izbjegao za 15-ak minuta.

POZNATE INFORMACIJE O NAPADU NA BRUXELLES

U dvije eksplozije u zračnoj luci poginulo je najmanje 13 osoba.

 Eksploziju na aerodromu uzrokovao je bombaš samoubojica.

U eksploziji u metro stanici Maelbeek poginulo je najmanje 8 osoba, ali to još nije službeno potvrđeno.

U Bruxellesu je prekinut sav javni promet, a granica s Francuskom je zatvorena.

Europom je ponovo zavladala panika, a nema sumnje kako su teroristi pomno odabrali metu svog napada: srce Europe na tren je prestalo kucati, Bruxelles je doslovno stao. Prema prvim informacijama, ima ozlijeđenih i poginulih osoba iako se o broju još uvijek nagađa, a nakon eksplozija belgijska vlada proglasila je najviši stupanj sigurnosti u toj zemlji.

Naime, eksplozije su uslijedile samo nekoliko dana nakon što je u Bruxellesu uhićen najtraženiji bjegunac na svijetu, jedan od odgovornih za napade u Parizu, Salah Abdeslam.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prema neslužbenim informacijama 23 osobe poginule su u oba napada u Bruxellesu, 10 ih je ubijeno u metrou, a 13 u zračnoj luci. Policija zasada nije potvrdila te informacije[/box]

”Niti ja ne znam ništa više nego što piše u medijima, ovo je strašno i u šoku sam, jedino što mogu reći je kako je grad ponovo pod opsadnim stanjem”, kazao nam je Petar M. koji je zagrebačku adresu nedavno zamijenio onom bruxellskom, a kroz par dana trebao je putovati za Zagreb.

”Ne znam hoće li to uopće biti izvedivo”, kazao nam je. Naime, Bruxelleska zračna luka ostaje zatvorena do sutra u 6 sati ujutro.

S obzirom kako su se napadi dogodili u blizini institucija Europske unije, mnogi su zabrinuti jer se u istima, nalazi i veliki broj mladih Hrvata koji stažiraju ili asistiraju nekom od EU parlamentaraca. Međutim, oni su se oglasili putem društvenih mreža pa je tako Andrea Vodanović u ime mladih HDZ-ovaca ostavila poruku na svome Facebooku.

Capture

Isto je učinila i HNS-ova Vedrana Gujić.

Capture

Reuters umeđuvremenu javlja kako je kompletni željeznički promet u Bruxellesu prekinut, a pojačane su mjere sigurnosti u Parizu, Londonu, Frankfurtu, Amsterdamu…

Kako bi bili sigurni da su vaši prijatelji ili članovi obitelji na sigurnom, Facebook je uveo i posebnu opciju.

Capture

Javili se i EU zastupnici

Europarlamentarac SDP-ov Tonino Picula napisao je kako su on i njegovi asistenti na sigurnom, a hrvatski eurozastupnik Ivan Jakovčić na Twitteru izrazio sućut stradalima u eksplozijama u Bruxellesu te napisao kako je njegov asistent Leo Budicin bio u metrou u Maalbeeku u trenucima nakon eksplozije, piše dnevno.hr.

Novinarki Maji Sever Jakovčić je napisao da je on ‘ok’.

Eurozastupnik Tonino Picula je napisao kako su on i njegovi asistenti na sigurnom.

Hrvatske eurozastupnice Ruža Tomašić i Biljana Borzan javile su kako su dobro. Borzan je dodala kako je njezin asistent eksploziju u metrou izbjegao za 15-ak minuta.

Osim toga, Ruža Tomašić je podijelila telefonski broj koji je EP u Hrvatskoj objavio za sve hrvatske građane koji su u Bruxellesu.

Javio se i HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković.

Capture

>>> ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE IZ BRUXELLESA OBILAZE SVIJET: Ljudi izlaze krvavi iz metroa, na ulice izašla vojska (VIDEO)


Komentari