‘Mladene, probudi se’: Trkači Zagreba kreću u još jednu humanitarnu akciju, pridružite se

U ponedjeljak 2. kolovoza, u 18.30 na savskom nasipu održava se humanitarna utrka za Mladena Rusmira, 40-godišnjaka koji je, nakon što je doživio prometnu nesreću, već 19 godina u budnoj komi.

Potpuno nepokretan, Mladen očima pokazuje da je svjestan, trepne za pozdrav i ponekad okolinu prati pogledom te uputi pokoji smiješak. Potrebna mu je pomoć i njega 24 sata.

Mama Đurđica i teta Draženka danonoćno su uz njega, hrane ga putem želučane sonde i dijelom na usta, njeguju ga, okreću svaka dva sata, a po potrebi i češće i nadaju se da će se jednoga dana probuditi i stati na svoje noge. Tata je umro od infarkta prije 10 godina.

Ovom utrkom organizatori žele prikupiti krajnje nužan novac kojim bi pomogli hrabrom Mladenu u liječenju i borbi za život koja traje vec 19 godina i njegovoj obitelji da lakše izdrže ovo vrijeme čekanja na Mladenovo buđenje.

Sav prihod od startnine bit će uplaćivan direktno na Mladenov račun. I oni koji taj dan ne mogu trčati mogu dati svoj prilog, obitelj i organizatori bit će vam i više nego zahvalni.


Potrebna mu je posebna prehrana, dodatni lijekovi i vitamini, higijenske potrepštine (pelene i podmetači – nedostatna količina preko HZZO) te druga ortopedska i tehnička pomagala. Obskrbljen je s medicinskim krevetom s mogućnošću podešavanja visine i položaja. Za šetnju u prirodu koristi neurološka invalidska kolica. Međutim, neophodna su mu invalidska kolica za vertikalizaciju radi prevencije kontraktura i dekubitusa, te poboljšanja cirkulacije. Nažalost stara su dotrajala, a takva kolica ne odobrava HZZO.

Održat će se utrka seniora i dječja utrka. Za prvu kotizacija iznosi 50 kn, dok se za drugu neće naplaćivati. Svi prijavljeni trkači dobit će startne brojeve, bit će osigurano mjerenje vremena, a za najbrže u cilju u obje kategorije pripremljeni su poklon paketi.

Dođi na utrku koja će se održati u ponedjeljak 2.7.2018. u Zagrebu na savskom nasipu nasuprot Boćarskog doma s početkom u 18:30 h.

Raspis – http://www.trcanje.hr/utrke/najave/5201/

Saznaj više – http://www.trcanje.hr/humanitarna-utrka-mladene-probudi-se/11535/

Komentari

loading...
-->