Mlada obitelj u požaru ostala bez svega: ‘Nedavno smo podigli kredit da dogradimo sobe za djecu, sve je otišlo u prah i pepeo’

FOTO: Zagreb.info

Potres pa snijeg, a onda nakon toga i požari. Može li još nešto zadesiti Zagreb?

Upravo ta treća nedaća zadesila je jutros obitelj Širanović iz Horvata. Naime, jutros su u požaru izgubili svoju obiteljsku kuću.

”Da, jutros je došlo do požara. Sada nam je plan obnoviti kuću. Već 14 godina tu živimo, sve nam je tu, djeca idu u školu”, priča nam Ines Širanović na početku našeg razgovora.

”Nije još bila procjena štete, ali gotovo ništa nije ostalo. Od krovišta do svega, samo su zidovi ostali. Bila je policija, obavljeno je sve. Sada čekamo”, kazala je Ines i dodala kako je požar započeo zbog neispravnog dimjaka. Ona vjeruje kako je zbog potresa došlo pomicanja dimnjaka, a onda tako i do požara.

”Svih 110 kvadrata nam je izgorjelo, prije par mjeseci smo uzeli kredit od oko 150 tisuća kuna. Napravili smo još dvije sobe za djecu. Znate, imamo dvoje djece pa da svatko može imati svoju sobu. Mladi smo se vjenčali, cijelo vrijeme štedimo i krpamo kraj s krajem. Sada smo si napokon nešto uredili i eto, danas ostali bez svega. Valjda je tako trebalo biti…”, nastavlja Ines s uzdahom i govori kako su joj se mnogi već javili za pomoć.

”Telefon mi zvoni cijelo jutro, ljudi kojima se nisam uopće nadala. Već nam se javila jedna građevinska tvrtka koja želi pomoći, suprug je s njima pričao”, dovršava Ines svoju priču o jednom od najstresnijih dana u svojem životu.

Za ovu situaciju koja se dogodila nesretnoj obitelji saznali smo preko grupe “Potres Hrvatska- pomoć i informacije” koji pokušavaju pomoći nesretnoj obitelji.

 


Komentari