MISTERIOZNO UČLANJENA U STRANKU: ‘Razmišljam da sve prijavim policiji, jer to je zadiranje u moju privatnost’

Ranko Suvar/CROPIX

Zagrebačka umirovljenica Ana Pedišić (74) je ostala frapirana kada je prošli četvrtak u poštansko sandučiću pronašla kuvertu u kojoj se nalazila članskla iskaznica Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 s njenim imenom i članskim brojem 012482. Uz iskaznicu je u kuverti posjetnicu s podacima za kontakt ostavila Verica Ivanko. Zbunjena gospođa Pedišić tvrdi da tu ženu ne poznaje, iako su susjede jer žive u zgradi do zgrade u naselju Dugave.

“Nikada se nisam bavila politikom niti mi pada na pamet da bih bila članica ijedne političke stranke. Nisam se nikome javila ni prijavila niti igdje išta potpisala. Kojim pravom su me učlanili? Ne znam bih li nazvala tu gospođu da je pitam zašto mi je to dostavila. Jako me je uznemirila jer očito ima neke podatke o meni. Razmišljam da sve prijavim policiji, jer to je zadiranje u moju privatnost”, govori Ana Pedišić za Jutarnji list.

Verica Ivanko pak tvrdi kako je desetak članskih iskaznica dobila na sastanku od stranačkog kolege Alena Bitići, koji je u stranci odgovoran za gradsku četvrt Novi Zagreb istok, među njima se nalazila i ona namijenjena gospođi Pedišić.

Članarina za stranku se plaća, a za umirovljenike iznosi samo 24 kune godišnje.

“Ali svejedno je platila ili ne platila. Sada ja imam samo nepotrebne neugodnosti. Nisam napravila nikakvo kazneno djelo. Žao mi je ako sam gospođu uznemirila”, zaključuje Ivanko i objašnjava da svatko tko želi postati član stranke mora ispuniti pristupnicu zbog čega joj je jako čudno da je iskaznica napravljena na ime gospođe Pedišić.

“Članska iskaznica ne može biti napravljena bez pristupnice, što znači da osoba mora potpisati da želi biti član stranke. Nismo do sada imali takvih slučajeva. U šoku sam. Nazvat ću gospođu Pedišić i porazgovarati s njom, ispričat ću joj se ako je nešto napravljeno bez njezina znanja. Ako želi, ispisat ćemo je iz stranke. Bolje je imati manje članova, ali iskrenih. Možda je došlo do greške u komunikaciji”, kaže Bitići i za Jutarnji list otkriva podatke iz stranačke evidencije po kojoj je gospođa Pedišić 28. prosinca 2017. kao članica ugašene Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH), koju je vodila Bandićeva suradnica Višnja Fortuna, svojim potpisom pristala da je se prebaci u BM365.

“Vjerujte mi, nikada nisam čula ni za SMSH niti za gospođu Fortunu, a kamoli da sam joj išta potpisala. Možda je netko krivotvorio moj potpis. Članica sam jedino Matice umirovljenika, ali to nije stranka”, uvjerava umirovljenica iz Dugava.

Komentari