MISTERIJ RIJEŠEN: Doznaje se zašto su se radnici zagrebačkog aerodroma cijepili, a kolege iz drugih gradova nisu

Borna Filic/PIXSELL

Cijepljenje preko reda i dalje je među vodećim temama u Hrvatskoj. U petak, 12. veljače organizirano je i cijepljenje djelatnika Međunarodne zračne luke Zagreb. Naime, vodstvo smatra kako su njihovi djelatnici izloženi povećanom riziku zaraze koronavirusom jer su u kontaktu s putnicima. Zbog navedenog su uputili dopis Ministarstvu zdravlja i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koje im je odobrilo navedeno.

Cijepilo se 56 prioritetnih zaposlenika.

“Riječ je o kolegicama i kolegama koje rade na poslovima prihvata i otpreme zrakoplova, putnika, prtljage i tereta, koji su u izravnom kontaktu sa različitim korisnicima usluga zračne luke. Jedna od takvih usluga je i asistencija osobama/putnicima smanjene pokretljivosti, što onemogućava održavanje epidemiološke mjere preporučenog razmaka”, navode iz zračne luke te napominju da administrativno osoblje nije cijepljeno.

Djelatnici su se cijepili dozama Pfizerova cjepiva, a Index doznaje da je cjepivo osigurano od strane Zavoda za javno zdravstvo zagrebačke županije. Ipak, dovodi se u pitanje zašto su djelatnici u zračnoj luci u Zagrebu prioritetniji od onih u  Dubrovniku, Zadru i Puli.

Iz aerodroma imaju opravdanje, a to je zato što njihovi djelatnici rade od 0 do 24.

 

 


Komentari