Mirno okupljanje povodom Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece

Wikimedia Commons

Udruga Djeca Ljubavi poziva na mirno okupljanje koje će se povodom Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece održati u nedjelju 19.11.2017. u 12h na Trgu Francuske Republike u Zagrebu.

Postavljanjem dječjih cipelica na javnom mjestu skrenut ćemo pažnju javnosti na problem nasilja nad djecom, a naročito želimo istaknuti potrebu za hitnom i učinkovitom prevencijom kako bi se djeci žrtvama osiguralo sigurno djetinjstvo.

Nasilje nad djecom je tema o kojoj se nerado priča sve dok se u crnoj kronici ne pojavi još jedan tragičan slučaj. Ne možemo okretati glavu od činjenice da je u našem društvu nažalost prisutno fizičko, emocionalno i seksualno zlostavljanje djece.

Bilo kakav oblik zlostavljanja i zanemarivanja djeteta ostavlja duboke ožiljke. Osobe koje provode nasilje nisu svjesne kakve teške i dugotrajne posljedice ostavljaju na razvoj djeteta, a institucije koje se time bave često su više dio problema nego dio rješenja. U udruzi Djeca Ljubavi svakodnevno se susrećemo s pravnim, psihološkim i drugim izazovima dok se borimo za zdrav i sretan dječji život.

Trebamo se podsjećati na odgovornost koju imamo kad su u pitanju djeca. Zadatak je pojedinca i cijelog društva da spriječimo i prepoznamo bilo kakvu štetnu situaciju za dječji razvoj te da pružanjem odgovarajuće pomoći osiguramo mirno i sretno odrastanje svakom djetetu.

Zato Vas pozivamo da se pridružite na ovom mirnom okupljanju, ponesite dječje cipelice i slobodno povedite dječicu! I samo molimo da potvrdite svoj dolazak na Facebooku: Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece – mirno okupljanje. U ime djece… HVALA“, stoji u priopćenju Udruge.

Komentari