Mirka Jozić: ‘Cijene odvoza otpada mijenjaju se od studenog ove godine’

FOTO: Screenshot/Youtube

Pročelnica zagrebačkog Ureda za gospodarstvo i okoliš Mirka Jozić gostujući u utorak u emisiji N1 televizije kazala je da očekuje kako će se cijene odvoza otpada promijeniti do studenog.

“Trebali bi to napraviti od 1. 11. ove godine, ali građane bismo trebali informirati o tome ranije. Novi sustav ne možemo preko noći uvesti”, kazala je.

Kazala je i kako bi to sve trebalo izgledati.

“Za višestambene zgrade smo izračunali da po korisniku treba 40 litara tjedno i takve spremnike ćemo osigurati. Minimum je 40 litara, a vlasnici kuća mogu tražiti veće. Nema vaganja. Izabrali smo volumen spremnika jer je taj sustav jeftiniji. Sve drugo da smo birali, to bi morali platiti korisnici”, rekla je Jozić.

Podsjetimo, odvoz otpada građani Zagreba ubuduće bi trebali plaćati više, a to se posebno nije svidjelo oporbi koja je Bandića zbog toga žestoko kritizirala. Bandić kaže kako poskupljenje ovisi o građanima koji moraju sve više odvajati otpad. Ponovila je to danas i Jozić.

“Njima će biti ponuđen model po kojemu će se obračunavati model. Nama je prihvatljivo kako god se oni dogovore, nama je prihvatljivo. Ali, ako se ne dogovore, onda ćemo im mi ponuditi model”, kazala je.


Komentari