MIRAN KRAJ DRAME? Pomirili su se bolnica i majka blizanaca

Foto: Google karte

Nalazi inspekcije Ministarstva zdravstva u slučaju zavezanih blizanaca su pokazali da je sve napravljeno prema protoklu i djeca su pravilno zbrinuta. Majka blizanaca kaže kako su joj se ispričali iz bolnice ispričali zbog ponašanja medicinskih sestara.

“Žao mi je što je javnost tako reagirala… ne odobravam prijetnje. Dijete je bilo vezano zbog svoje sigurnosti. Kao majka mislila sam da je mogla biti bolja skrb, profesor mi je objasnio da će potrajati još to stanje, i do tjedan dana. Kad ih budem mogla tretirati kod kuće, otpustit će ih”, rekla je Ana Treščec, majka blizanaca za N1.

“Ako je bilo nespretne komunikacije, ispričavamo se. I mi smo ljudi i ponekad reagiramo kako nije dobro. Role jesu napravljene od papirnog materijala kako djeca ne bi mogla savijati ruke i dohvatiti branunile. Nažalost, neke situacije u medicini ne izgledaju dobro i lijepo u tijeku bolesti. Važna je komunikacija. Prije nego što se uplašimo, naljutimo… dobro je da se komunikacija stalno podiže na viši nivo. Da smo jučer lijepo porazgovarali ničeg toga ne bi bilo. Javni linč, napadi i prijetnje ne koriste nikome, a najmanje onima koji se trebaju liječiti i koji se 125 godina liječe ovdje”, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike Fran Mihaljević.


Komentari