Ministrica Žalac o nesreći: ‘Propustila sam produljiti valjanost vozačke dozvole.’

Facebook

Ministrica Žalac se na svom Facebook profilu oglasila o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala i desetogodišnjoj djevojčici nanijela teške fizičke ozljede.

No par sati nakon nesreće u javnost jse proširila i informacija kako ministrica Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu te da je odmah na licu mjesta platila kaznu. O tome je progovorila i u Facebook statusu u kojem je istaknula kako je nesretnu djevojčicu i posjetila u bolnici.

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te je najavila posjetu djevojčici u osječkoj bolnici.

Predsjednik Demokrata i saborski zastupnik Mirando Mrsić smatra da ministrica Žalac treba odmah podnijeti ostavku, reagirajući na prometnu nesreću u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu, a nije imala važeću vozačku dozvolu.


“Netko tko je ministar u Vladi ne može kršiti propise vlastite zemlje. Ministrica Gabrijela Žalac treba odmah podnijeti ostavku. To je jedini ispravan način preuzimanja odgovornosti za svoje postupke”, priopćili su Demokrati.

Prometni stručnjak Željko Marušić drži da je ministrica napravila niz prometnih prekršaja.

“Ovdje je vozačica prekršila niz odredbi: nije se prilagodila osobinama i stanju ceste, nije se prilagodila stanju svog vozila. Kad krenete u vožnju, prvo morate biti sigurni da imate važeće dokumente i onda prilagoditi vožnju propisima i uvjetima. Ovdje je napravljeno, rekao bih, niz ozbiljnih i teških prekršaja. Ovakve se stvari ne smiju događati”, rekao je Marušić za N1 televiziju.

Upitan da komentira činjenicu da je ministrica za volan sjela bez važeće vozačke dozvole, Marušić je rekao da je to loša poruka.

Sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec, komentirajući nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Žalac, rekao je da je riječ o neupitnom nemaru.

“Trebala je provjeriti dokle joj vrijedi vozačka dozvola, trebala je biti primjer drugima”, kazao je Husinec za HRT.

 

 

Komentari

loading...
-->