Ministrica Bedeković odgovorila Bandiću: ‘Ne mogu komentirati kakve je mjere on uvodio’

Foto: Igor Kralj / POOL / PIXSELL

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite glavna tema bio je Dom za starije i nemoćne u Zagrebu gdje se probio koronavirus.

Na optužbe gradonačelnika Milana Bandića da je država učinila premalo da zaštiti korisnike domova odgovorila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

“Ja ne mogu komentirati kakve je mjere provodio Grad Zagreb. Mogu komentirati samo mjere koje je provodilo Ministarstvo. 27. veljače zabranili smo posjete domovima za starije i nemoćne. Već sam više puta nabrojala sve mjere koje smo do danas proveli u domovima”, rekla je Bedeković.

“Prve tri zaražene osobe imale su simptome. Ostali zaraženi do danas nemaju nikakve simptome. Na prvu dojavu mi smo išli na teren. Nikako sustav nije zakazao nego je odradio sve što je trebalo napraviti. Svi oboljeli su u bolnici, ostali su svi dobro. Nisu zaraženi djelatnici koji su komunicirali s ostalim dijelovima doma. Situacija je pod kontrolom”, odgovorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na pitanje imaju li informaciju koliko dugo su štićenici u Zagrebu imali simptome.

Na upit kako je zaraza ušla u dom, Capak kaže kako to za sada nije jasno i kako će to biti jako teško utvrditi. “Nemamo nikakvih indicija. Bitno je da su svi štićenici zbrinuti, pronađeni su rezervni djelatnici i sve funkcionira”, rekao je.


Komentari