MINISTARSTVO UPRAVE NIJE IM IZAŠLO U SUSRET: Pernar se iz revolta prijavio kao predstavnik druge političke stranke

Dana 20. listopada počela je sjednica Sabora na kojoj je predstavljena Vlada Republike Hrvatske, kao i program koji planiraju za vladavinu do 2020. godine.

Sjednica je počela stankom koju je zatražio Ivan Pernar zbog uhićenja članova Živog zida na jučerašnjoj deložaciji u Zagrebu.

>>>POLICIJA ODVELA AKTIVISTE, MEĐU NJIMA I SINČIĆ: U tijeku je deložacija obitelji Dukić na Črnomercu (VIDEO)

No, ono što je potaklo raspravu na društvenim mrežama bila je informacija o tome da je Pernar na službenim stranicama sabora predstavljen kao predstavnik opcije “Abeceda”, dok su ostali članovi Jedine opcije i Živog zida označeni imenima vlastitih stranaka.

pernar-sabor

No, nije riječ o grešci, budući da je Ivan Pernar objasnio u intervjuu za N1 Televiziju zašto se prijavio kao član stranke Abeceda demokracije.

“Iz razloga jer je Ministarstvo uprave odbilo ŽZ Ivan Vilibor Sinčić i potom smo dali zahtjev za stranku Jedina opcija. Ministarstvo uprave je dosad uvijek izlazilo u susret strankama. Kad smo mi došli na red, a Most je taj koji diktira ministarstvom, napravljen je presedan. Da bi ukazao na to licemjerje, iz revolta sam se prijavio kao Abeceda demokracije jer sam znao da će me kasnije novinari pitati.”

Komentari