Ministarstvo odbacilo nagađanja zabrinutih roditelja: Srednja škola ‘Slava Raškaj’ se ne ukida

Foto: Google Maps

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u ponedjeljak je odbacilo nagađanja zabrinutih roditelja te poručilo kako se Srednja škola u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” u Zagrebu neće ukinuti.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike obavještava sve zabrinute roditelje da se Srednja škola u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” u Zagrebu neće ukinuti”, odgovorili su Hini iz Ministarstva.

Unazad godinu dana djelatnost te škole obavlja se na lokaciji Nazorova 47, umjesto na lokaciji Ilica 83 zbog posljedica potresa i pandemije koronavirusa. Roditelji čija djeca polaze tu srednju školu u priopćenju su izrazili bojazan da bi ona mogla biti ukinuta jer je do njih, kažu, došla informacija da Akademija likovnih umjetnika uzima Ilicu “pod svoje”.

“Do nas je došla informacija da Akademija likovnih umjetnika uzima Ilicu pod svoje, da su oni tamo dobili novce od Fonda za obnovu i da će tamo napraviti svoju akademiju. Čuli smo da će u dvorištu graditi zgradu sa stanovima”, napisali su.

Ističu kako nisu mogli dobiti informacije o tome što se točno događa ni u samoj školi ni u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Željno iščekuju obnovu škole u Ilici jer je nekima naporno ići u Nazorovu s obzirom na to da se treba svaki dan popeti gore ili ići busom, a radi se o djeci koja imaju ozbiljne probleme, neki su invalidi, imaju problema sa sluhom ili imaju drugih zdravstvenih problema.

U odgovoru Ministarstva socijalne politike Hini ističe se da su, prema nalazu detaljnog pregleda statičara, oštećenja na građevini Ilica 83 takva da se na toj lokaciji ne mogu održavati nikakve djelatnosti, a za sanaciju nastalih oštećenja građevine potrebna su značajna materijalna sredstva.

Istina je, navode, da je upravno vijeće Centra na sjednici održanoj 9. travnja dalo pozitivno mišljenje na upit Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za prijenos vlasništva zgrade u Ilici 83, “i to s ciljem kako bi se navedena zgrada mogla uključiti u paket obnove objekata Sveučilišta, koji će se financirati kroz fondove Europske unije”.

“Ministarstvo će navedeno mišljenje razmotriti i donijeti konačnu odluku u kojoj će voditi računa prije svega o zaštiti interesa i potreba korisnika usluga Centra “Slava Raškaj””, poručuju u odgovoru.

 

 

Komentari