VOLITE LI ČAROLIJU? Zagreb je dobio nesvakidašnje Ministarstvo (FOTO)

Pripremite svoje čarobne štapiće jer pismo iz Hogwartsa samo što nije stiglo.

Da, dobro ste pročitali! Hrvatska je dobila svoje Ministarstvo Magije koje vam može dodjeliti dom i odvesti vas u svijet Harryja Pottera.

Na sam rođendan ovog omiljenog čarobnjaka i njegove stvoriteljice J.K. Rowling, razgovarali smo sa zagrebačkim studentom Martinom, jednim od troje osnivača ovog neobičnog Ministarstva koji nam je otkrio od kud je potekla ova kreativna ideja. Naime, on i Tea, tajnica i suosnivačica udruge, znaju se od djetinjstva koje su im obilježile knjige o Harryju Potteru.

“Pričali smo kako bi bilo fora da postoji takva udruga koja će okupljati ljubitelje kao što smo mi. Kad smo se odvažili na tu ideju, kontaktirali smo i Josipa iz Rijeke, za kojeg smo znali da je veliki fan i udružili se s njim.”

13871774_667812480052418_622478410_n

Ministarstvo Magije je zamišljeno kao udruga ljubitelja Harryja Pottera koja će okupljati sve fanove knjiga o njemu ali i ostalih knjiga J.K.Rowling. “Naravno, svi smo mi fascinirani i samom čarolijom na kojoj se temelji ova knjiga”, dodao je Martin.

Ovi simpatični studenti već su uspostavili i neke suradnje- Gornjogradske coprnice, Muzej iluzija i Muzej torture oduševljeni su njihovom idejom te su ih odlučili podržati, a u tijeku su pregovori sa ZOO vrtom, Cineplexxom i knjižarom Algoritam.

” Godišnja članarina iznosi 100kn. Pri učlanjenu se ispunjava kviz ne temelju kojeg Ministarstvo magije dodjeljuje jedan od domova. Svaki član dobiti će iskaznicu sa svojim podacima i nazivom doma koji mu je dodjeljen, pismo iz Hogwartsa koje većina ljubitelja čeka od svoje 11. godine, kartu za vlak te popuste kod sponzora s kojima surađujemo.”, otkrio nam je Martin.

Dosljednost jednog Ministarstva

Predstavljanje ove “magične” udruge održati će se 28. kolovoza 2016., a lokacija na kojoj će se predstavljanje održati, u potpunoj je tajnosti baš kako i priliči ljubiteljima čarolije.

“Ideja je da onaj tko želi doći ispuni našu anketu. Nakon ispunjavanja ankete, dobiti će podatke o lokaciji.”, navodi Martin. Njihov “politički” program nije tajna, a ne sumnjamo da će ga se držati- cilj im je okupiti ljubitelje Harryja Pottera i J. K. Rowling iz cijele Hrvatske kako bi se povezali, razmjenjivali iskustva i dojmove. Planiraju organizirati mnogobrojna druženja članova, radionice za djecu i odrasle, kvizove, raznorazna okupljanja, partyje, sudjelovanje na konvencijama, prikazivanja starih, ali i novih filmova te kulinarske radionice. Martin nam otkriva još jednu zanimljivu informaciju koja potvrđuje dosljednost ovog Ministarstva: “Također planiramo oformiti i metlobojsku momčad koja će imati prave treninge.”

Njihovi planovi i djelovanje za sad su skoncentrirani na Zagreb, ali neće se zadržati na tome: “S obzirom da je potpredsjednik udruge, Josip iz Rijeke, djelovati ćemo i na području tog grada, no planiramo proširiti djelovanje na cijelu Hrvatsku.”, kazao nam je Martin.

Mi podržavamo ovo kreativno Ministarstvo i želimo im puno sreće u daljnjem djelovanju. U današnjem užurbanom vremenu svakome od nas dobro dođe malo čarolije.

>>>MAGIČNA STRANA ZAGREBA: Ne propustite obilazak grada kakav još niste doživjeli!

>>>EKRANIZACIJA ‘GRIČKE VJEŠTICE’: ‘Zamišljena kao hrvatska verzija Harry Pottera’

 


Komentari