Ministar državne uprave posjetio stanare na Cvjetnom čiji su domovi stradali u potresu i najavio: ‘Slijedi revizija oznaka na nekretninama’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ministar državne imovine Mario Banožić posjetio je danas građane u Cvjetnom naselju čiji su domovi stradali u potresu te je poručio da će tražiti reviziju narančastih oznaka na nekretninama zbog tvrdnji stanara da se u njih ipak ne mogu vratiti.

“Mislimo da ćemo pronaći rješenje za većinu problema stanara Cvjetnoga, a ako ne onda ćemo ih obuhvatiti jednim novim javnim pozivom”, rekao je Banožić.

Neskrivajući nezadovoljstvo, 20-ak stanara Cvjetnoga naselja ministru su ukazali na otvoreno pitanje smještaja građana čije su nekretnine označene narančastom naljepnicom, s obzirom da oni trenutno ne ispunjavaju uvjete za prijavu na javne pozive za dodjelu stana ili financiranja najamnine.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ministar je podsjetio da je Vlada javni poziv Ministarstva državne imovine namijenjen financiranju najma stanova građanima čije su nekretnine dobile crvenu oznaku.

“Ovdje u razgovoru vidimo da ima ljudi koji tvrde da su njihove oznake narančaste, ali da oni ne mogu useliti u nekretninu. Mi smo im rekli da podnesu zahtjev, a ministarstvo će po službenoj dužnosti tražiti reviziju takve oznake, odnosno ako je ona crvena, moći će ostvariti pravo”, rekao je Banožić.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Dodao je kako će revizija naljepnica, koje označavaju jačinu oštećenja nekretnine, biti i jedna od prvih tema razgovora s Gradom Zagrebom.

Banožić je kazao kako će s Gradom Zagrebom razgovarati i o problemima stanarima Cvjetnog koji su od Grada Zagreba zatražili smještaj u gradske stanove, a iskazuju nezadovoljstvo zbog kriterija koje oni ne zadovoljavaju.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U Cvjetnom naselju trenutno je smješteno 514 građana čije su nekretnine oštećene u potresu. Banožić je istaknuo da država na raspolaganju ima 30 stanova u koje bi mogla smjestiti osobe iz Cvjetnog naselja te da se promišlja o tome da će za njihovu dodjelu tražiti ispunjenje socijalnih kriterija.

Naša reporterka na licu mjesta s ljudima koji su do jučer imali dom: “U strahu smo, naša je budućnost neizvjesna, mi se nemamo gdje vratiti”

Komentari