Mile voli disko: I Jadranski most dobiva lampice, evo koliko će taj potez koštati

Borna Filic/PIXSELL

Nakon željezničkog, a onda i Savskog, plan za osvjetljenje dobio je i Jadranski most, na koji će, baš kao i na dva susjedna mosta, biti postavljena nova javna i dekorativna rasvjeta.

Projekt je opet radio Puljanin Dean Skira, poznat, između ostalog, po svjetlećim dizalicama u Uljaniku, osvjetljavanju Postojnske jame, ali i Bospora, odnosno međukontinentalnog podvodnog tunela koji povezuje Aziju i Europu, a realiziranje njegove zamisli za most koji povezuje Selsku i remetinečki rotor koštat će 11 milijuna kuna.

“Postojeću javnu rasvjetu sa svjetiljkama na čeličnim stupovima potrebno je modernizirati tako da se postojeće energetski neučinkovite svjetiljke zamijene novim LED svjetiljkama na novim pripadajućim nosačima,stojiudokumentaciji natječaja kojim Grad traži tvrtku koja će Skirine zamisli provesti u djelo.

Objašnjava se, piše Večernji list, da će dekorativna rasvjeta biti postavljena na stupove javne rasvjete, ali i na samu konstrukciju mosta te će ona biti temperature 4000 kelvina, koja se najčešće opisuje kao “boja snijega”. Upravo u sklopu dekorativne rasvjete predviđen je i svojevrsni upravljački sustav.


Komentari