Milanović ‘pecnuo’ Bandića: ‘Zar on nije trebao dati neku izjavu do 30. rujna? Po Julijanskom kalendaru možda?’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba na Trgu bana Jelačića Stranka umirovljenika (SU) uz potporu SDP-a organizirala je druženje s građanima. Ondje je bio i predsjednički kandidat Zoran Milanović koji je tom prilikom dobio podršku i SU-a.

“Potpora umirovljeničkih stranaka je vrlo važna, važna je podrška svih stranaka koje sam dobio, važan je svaki glas”, rekao je tom prilikom Milanović.

Govoreći o odlasku Matije Posavca iz HNS-a, te upitan hoće li pridobiti njegove birače nakon tog poteza, Milanović kaže: “Nema njegovih i mojih birača. To su građani koji žive svoje živote, to su naši ljudi. Međimurje je prastari dio Hrvatske, s posebnim identitetom. U Međimurju sam uvijek imao podršku, vjerujem da ću je imati i sada. To su ljudi koji ne pristaju na podjele, na mržnju…”.

Upitan da komentira nedolazak predsjednice na najavljeni događaj, Milanović kaže: “Tko je to organizirao? Bandić? Zar on nije trebao dati neku izjavu do 30. rujna? Po Julijanskom kalendaru možda?”, pitao je Milanović.

“Bandić je mnome opsjednut. Misli da sam ja u korijenu njegovih problema, a ja to nisam, on si je sam najveći neprijatelj. Neka me ostavi na miru, ili neka me ne ostavi na miru… poručujem mu da ja nisam u korijenu njegovih problema. Želim mu zdravlja, ozbiljno, ne s figom u džepu”, rekao je Milanović.

Na pitanje da prokomentira najavu da će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sutra objaviti kandidaturu, Milanović je rekao da to i nije vijest.

“Nisam ni ja formalni kandidat, nisam skupio potpise. Ovo je sve u sferi opipavanja. Nemamo potpise, nema ih ni ona, no nekoliko puta je dosta jasno rekla da će se kandidirati. Ako predsjednica sutra objavi kandidaturu, onda je će sutra veća vijest biti da je sutra srijeda. Dakle građani i građanke, sutra je srijeda”, rekao je Milanović.


Komentari