MILANOVIĆ O OBITELJI ZEC: Dobili su odštetu! Što još treba?

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je komemoraciju obitelji Zec, koja je ove godine postala i povijesna, jer joj je po prvi puta prisustvovao neki zagrebački gradonačelnik.

“Obitelj Zec je bila pozvana u vladu, da sam bio premijer, ja bih ih pozvao prve. Dobili su odštetu. Što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?”, odgovorio je Milanović na pitanje novinara, pa u svom šumom-druomom stilu, nastavio dalje:

“Spominjao sam Vukovar, on je sistematski razaran, ne na mah, užas, sistematski dva mjeseca. Štakori su pobijeni, na kraju su ljudi streljani. Je li to genocid? Hoćemo li o tome razgovarati? Ili ćemo prestati s tim glupostima, jer to na ovakav način jesu gluposti. To su teške i ružne priče. Ja u Hrvatskoj od nikoga nisam čuo da je Vukovar genocid”, rekao je Milanović.

Pa opet nastavio o obitelji Zec:

“Grozna priča. Ali ja znam u ratu i groznijih priča od te priče. Iza kojih stoje neki drugi ljudi, jedna druga strana. Hoćemo idućih 50 godina jedni u druge prstima upirat?” upitao se Milanović, pa dodao:

“Što je s 40 staraca u Promini kod Drniša koji su 1993. godine ubijani jedan za drugim na pragu nakon akcije Maslenica iz čiste osvete od strane paravojske SAO Krajine? Uz navodnu zaštitu UNPROFOR-a. Nisam vidio Pupovca tamo. Ali ja sam bio u Varivodama, Gruborima, u Jasenovac idem svake godine. On ide samo na bankomat”, rekao je.


Komentari