MILANOVIĆ DOVEO OREŠKOVIĆA PRED ZID: Premijeru dao 24 sata da smijeni Crnoju

Twitter

‘Nadam se da je mostovcima jasno koga su doveli na vlast. To će se ponavljati, takve afere. Crnoja mora biti smijenjen odmah i dajemo Oreškoviću 24 sata da ga smijeni ili pokrećemo postupak u Saboru za izglasavanje nepovjerenja”, rekao je Milanović.

Bivši premijer Zoran Milanović i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održali su konferenciju za medije povodom afera u koje je umiješan ministar branitelja Mijo Crnoja.

”Nadam se da je mostovcima jasno koga su doveli na vlast. To će se ponavljati, takve afere. Crnoja mora biti smijenjen odmah i dajemo Oreškoviću 24 sata da ga smijeni ili pokrećemo postupak u Saboru za izglasavanje nepovjerenja.

Druga stvar zbog koje smo vas ovdje pozvali se tiče insinuacija da je HDZ potkraden za 5 ili 6 mandata. Ovo je službeni dokument u kojem se dostavlja konačna lista rezultata za Sabor.”, kazao je Milanović.

Osvrnuo se ina prosvjed protiv ukidanja programa Z1 televiziji zbog govora mržnje.

“Jučer smo vidjeli jedan filofašistički marš na kojem je bilo nekoliko tisuća ljudi, to je ono što donosi HDZ. Protiv toga ćemo se boriti i to neće proći u Zagrebu. Ta gomila je predvođena dvojicom od kojih je jedan potpredsjednik Sabora.

Dogodilo se da upadnu jednoj građanki i uglednoj novinarki koja radi svoj posao i da joj prijete i poklanjaju četničke kokarde i da na to sve vlast šuti, na čelu s Oreškovićem. On na to mora reagirati.

Taj koji je potpredsjednik Sabora i koji je jedan obični ulični huškač mora biti smijenjen, ali to je još jedna d sramota koja pokazuje kakva se desnica okupila. Gospodo, nemojte nas izazivati, nemojte da vam građani pokažu što misle o vama”, kaže Milanović.

Milanović je komentirao pritužbe da je zloupotrebljavao tajne službe: “Ja dok ne čujem konkretne riječi gospođe Kitarović, jer ona je jedina uz mene i Lozančića koja tajnu zna… i s tim će otići u grob. Samo troje ljudi o tome zna. Načelno, ako se družiš s polusvijetom i ako ti oni financiraju kampanju onda ti ne može ni CIA pomoći. Onda ti nema pomoći. Što se tiče Lozančića neka ga smijene, imaju pravo”, rekao je Milanović.

Komentari