Milan Bandić proglašen počasnim građaninom Vrbovskog! Član Gradskog vijeća: ‘Sram me što sam član ovoga, on ništa nije napravio za ovaj grad’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iznenada preminuli gradonačelnik Zagreba Milan Bandić proglašen je počasnim građaninom od strane Grada Vrbovskog. To je ujedno prva lokalna samouprava koja je Bandiću dala navedeno priznanje.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, pojašnjavajući navedeni prijedlog, rekao je da je Bandić gradu pomagao više od dvadeset godina na različite načine.

“Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara na najrazličitije načine, posebno u teškim danima ledoloma i iznimno jakih snježnih oborina, pa zaslužuje jedno ovakvo priznanje”, rekao je Mufić.

Za navedeni prijedlog od 17 vijećnika, njih 12 je glasalo za, a protiv je bilo njih četvero. Jedan vijećnik ostao je suzdržan.

“Sram me je što sam član ovog Vijeća”

Članovi Gradskog vijeća koji su bili protiv navedenog prijedloga ističu da se ovako veliko gradsko priznanje ne može vezati za osobu čije je djelovanje opterećeno brojnim aferama.

Isto tako, prilikom dodjele zanemaruju se zaslužni građani u vlastitoj sredini.

“Mene je sram što sam član ovog Gradskog vijeća koje daje takvu nagradu Milanu Bandiću koji apsolutno ništa nije napravio niti dao za ovaj grad“, rekao je nezavisni vijećnik Dalibor Kratohvil za Gorske novosti.

Damir Grgurić podsjetio je na brojne Bandićeve dane u Remetincu i nazvao ga “potencijalnim kriminalcem”, a dr. Nedeljko Kovačević ovo priznanje nazvao “nečasnim činom i uvredom vrijednim i kvalitetnim ljudima iz Vrbovskog koji nikad nisu dobili tu, ni bilo koju slično vrijednu nagradu”, a zaslužili su je.


Komentari