MILAN BANDIĆ: ‘Netko iz Ministarstva vanjskih poslova tražio je da se ovome ne pridaje veliki značaj’

Facebook

Tema ovogodišnjeg EXPO-a je “Prehranjivanje planeta, energija za život”, a Zagreb se u okviru te teme na izložbi predstavio u nedjelju s temom “Energija grada”.

Hrvatska ove godine ne sudjeluje na EXPO-u, a njezin glavni grad Zagreb se ipak uspio uključiti u završnicu tog važnog svjetskog događaja koji je okupio 145 država svijeta. Zagrebački izložbeni prostor, koji je bio smješten u reprezentativnom Auditoriumu milanske izložbe, obišao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu s talijanskim senatorom Aldom Di Biaggijem, a cijeloj manifestaciji prisustvovao je i Zvonimir Boban.

Podsjetimo kako je Bandić prilikom novinarima izjavio kako je “sretan kao malo dijete” zbog toga što se Zagreb predstavio na ovoj prestižnoj izložbi, ustvrdivši kako je time u nedjelju, 18. listopada “Grad Zagreb spasio obraz Republici Hrvatskoj” jer naime, na ovoj prestižnoj manifestaciji Hrvatska uopće nije željela sudjelovati.

“Uvjeren sam da ćemo 2020. biti zajedno u Dubaiju na EXPO-u”, poručio je Bandić gradonačelnik te napomenuo kako će ovogodišnji EXPO kroz šest mjeseci posjetiti više od 30 milijuna ljudi.


Komentari

loading...