MILAN BANDIĆ OTKRIO PRAVU CIFRU ZA MAJKE ODGOJATELJICE: ‘Crkli bi, a ne bi istinu rekli’

Facebook

Javnosti je odjeknulo kako je gradonačelnik Bandić obmanuo majke odgajateljice jer nije naznačio hoće li iznos biti brutto ili netto.

O tih se spornih 5500 kuna debatiralo i na sjednici Gradske skupštine. Sandra Švaljek izravno je pitala gradonačelnika je li tim činom obmanuo javnost, a odmah je dobila i odgovor.

“Na ovoj ste sjednici rekli kako će majke odgajateljice dobivati prosječnu plaću koja iznosi 5700 kuna. Sada ispada da će majke dobivati oko 3200 kuna. Pitam vas jeste li namjerno obmanuli javnost” kazala je Švaljek na Aktualnom satu na sjednici Gradske skupštine.

>>> RODITELJI ODGAJATELJI DOBIT ĆE PUNO MANJU PLAĆU: Bandić lažnim reklamiranjem prekršio obećanje građanima?

Bandić je na to oštro odgovorio.

“Vi blatite ekonomsku struku. Uvijek se govori u bruttu, nikoga ja nisam obmanuo. Ono što država uzme nije moja stvar, neka se i ona solidarizira i njima je u interesu natalitet”, kratko je presjekao gradonačelnik i nadodao kako se barata krivim iznosima, piše zagrebancija.com.

“Svi bi crkli i ne bi napisali da će dobivati 4050 kuna, ni 5500 ni 3200, jer za treće dijete dobiju 9000 kuna. Zašto o tome nitko ne piše”,  zapitao se.

Ova mjera imala je popriličan odjek u javnosti, a roditelji su mahom počeli ispisivati djecu iz vrtića ili pak davati otkaze. Gotovo 1000 roditelja su u prva dva tjedna predali zahtjeve u nadležni gradski ured.

>>> STATUS ODGOJITELJICE: Djeca se ispisuju iz vrtića, roditelji daju otkaze

>>> REVOLUCIONARAN POTEZ! Majke i očevi moći će dobiti status odgojitelja

 

 


Komentari