Milan Bandić o poskupljenju odvoza otpada: ‘To ne ovisi samo o nama ovdje koji sjedimo nego i o našim građanima’

Pixabay

Kada će i koliko poskupjeti cijena odvoza otpada u našem gradu te hoće li Grad s Vladom ući u suradnju na pet novih projekata? Pitanja su to na koja je odgovarao gradonačelnik Milan Bandić na Aktima gradonačelnika uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine.

Hoće li cijena odvoza otpada porasti znat će se za desetak dana, rekao je gradonačelnik Milan Bandić. “Koliko će i hoće li biti poskupljenja, to ne ovisi samo o nama ovdje koji sjedimo nego i o našim građanima. Tražit ćemo da što manje udarimo po džepu naše ljude, ali da grad Zagreb ne bude zadnji u Hrvatskoj po tempu, dinamici i standardima koje treba ispuniti”, prenosi HRT.

Pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić objasnila je da se proces koji će omogućiti kvalitetno razvrstavanje otpada bliži kraju. “Većina korisnika dobila je spremnike za odvajanje papira na kućni prag i imamo zasad spremnike za miješani komunalni otpad. Uz to, prošla nam je nabava u Zagrebačkom holdingu, u podružnici Čistoći, za vrećice za odvajanje plastike u kući, odnosno stanu. Također je u tijeku nabava za oporabu bioootpada, a taj natječaj moramo završiti kako bismo i za to podijelili spremnike.”

Grad će Vladi uputiti i pismo namjere za zajedničku suradnju na pet kapitalnih projekata. Gradonačelnik ne sumnja da će se suradnja ostvariti. “Budući da traje dnevna komunikacija između gradonačelnika i premijera, budite sigurni da nećemo trošiti papir, a ni vrijeme. Nećemo pisati irealne nego realne stvari, one koje možemo zajedno realizirati. Bit ćete mi svjedoci da govorim istinu.”

U emisiji “Zagrebi po Zagrebu” osvrnuo se na iznos paušalnog poreza na dohodak za iznajmljivače soba, stanova i apartmana na području grada, gradonačelnik je rekao kako se taj iznos neće mijenjati, kao ni kategorije tog poreza. “Nećemo dalje gutiti ljude, bez obzira na to radi li se o OPG-ovima ili domaćinstvima nego ćemo ostaviti isto kako bismo zadržali trend povećanih dolazaka gostiju, jer je poznato da smo tri puta zaredom najbolji advent. Kako bismo taj standard zadržali, moramo dizati letvicu, a da bismo dizali letvicu ne smijemo povećavati namete. Zato sve ostaje onako kako jest.”

 


Komentari