MILAN BANDIĆ ČESTITAO BLAGDANE: Pohvalio Zagreb kao božićnu destinaciju i pozvao na zajedništvo

Screenshot: Facebook

Milan Bandić uputio je čestitku za nadolazeće blagdane.

U povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sugrađankama i sugrađanima upućuje čestitku:

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!

Želim vam sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane koje ove godine naš grad živi u posebnom ozračju, ozračju najljepše europske adventske i božićne destinacije.
I dok turisti iz cijelog svijeta dolaze u Zagreb udahnuti božićnu čaroliju koju smo godinama zajedno stvarali i u kojoj imamo priliku svakodnevno uživati, sjetimo se onih koji su nemoćni i sami, tu negdje među nama, a koji nas jako trebaju.
Božić je blagdan mira, ljubavi i pobožnosti, blagdan što ga simbolizira obiteljsko zajedništvo, ali je i blagdan koji potiče na razmišljanje i dobrotu, koji davanje promiče kao izvornu ljudsku vrijednost.
Božić daje dodatni smisao našim naporima da u duhu zajedništva, tolerancije i solidarnosti, koristeći sve svoje potencijale, gradimo društvo u kojem ćemo živjeti i osjećati se bolje, u kojem ćemo probleme rješavati dijalogom, znanjem i radom.

S tim mislima, drage sugrađanke i dragi sugrađani, čestitam vam Božić i želim vam dobro zdravlje, obilje sreće i radosti u novoj 2016. godini.”

Gradonačelnik Bandić blagdansku je čestitku, među ostalima, uputio i kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu Zagrebačke nadbiskupije te apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj Nj.E. mons. Alessandru D’Ericco.


Komentari