MIKULIĆ ZA CVJETNI: ‘Radije bih da mi smeta cvijeće kod hodanja nego metalne konstrukcije’

Facebook / Sindikat biciklista

Cvjetni trg ponovo je vruća tema u Zagrebu.

Javnosti se u vezi situacije na Cvjetnom trgu obratio i predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić.

“Nakon što se u svega par dana postavila pa ponovno rastavila terasa na Cvjetnom trgu, nakon što su se pojedini predstavnici gradskih ureda digli na noge i javno istupili zbog izdavanja dozvola koja su protivna mišljenju struke, ovih dana ponovno otvaramo „slučaj Cvjetni“.

Zagrebački cvjećari zbog čijeg je izloženog cvijeća Cvjetni takav kakav jest, dobili su zabranu izlagati cvijeće van svojih kućica.

Ne znam zbog čega, teško je dobiti razumnu informaciju. Ako je vjerovati onome što prepričavaju sami cvjećari, a što su kako kažu riječi gradonačelnika, izloženo cvijeće smeta prolaznicima dok hodaju.

Prihvatio bih argument da je sporno koliko netko plaća za objekt u kojem izlaže, a koliko zapravo mjesta zauzima, ali ako je u pitanju navedeni razlog, osobno bih radije da mi kod hodanja smeta cvijeće nego metalne konstrukcije.

Takvih je konstrukcija i više nego dovoljno na ovom zagrebačkom trgu. Tim više što se zbog tih metalnih konstrukcija pokrenulo nekoliko afera, građani su prosvjedovali, a čuli smo prozivke i same struke, dok se, istovremeno, niti jedan građanin, prolazeći Cvjetnim trgom nije požalio na ubod na trn ruže koja je tamo izložena.

Cvjetni trg svakako je jedna od atraktivnijih lokacija u gradu za šetnju, pijenje kave uz što možete uljepšati nekome dan i cvijećem, ali kako je krenulo, očito će Cvjetni postati jedna u nizu „žrtava“ notornih odluka”, napisao je u priopćenju.

>>> CVJETNI BEZ CVIJEĆA: Gradnonačelnik dopustio podizanje metalnih terasa, ali cvjećari mu smetaju

>>> HOĆE LI BITI OTKAZA ZBOG AFERE CVJETNI? Lokalni izbori su na pragu, a bura se ne stišava

>>> GRADONAČELNIK BANDIĆ O AFERI CVJETNI I FONTANAMA: ‘Ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu’

>>> U TIJEKU JE UKLANJANJE TERASE: Cvjetni se vraća u staro ruho (VIDEO)

 

 

Komentari