MIKULIĆ PRIMIO MAJKE ODGAJATELJICE: ‘Njihovi računi su blokirani, pomoći ću im u organizaciji sastanaka.’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nova mjera otkriva i loše strane.

Šef skupštine Andrija Mikulić primio je, u srijedu 23. studenog,  pet majki odgajateljica koje ne primaju novac jer su im računi pod ovrhom. Nakon sastanka s njima kratko se obratio i medijima te iznio koji su problemi majki odgajateljica te na koji način planira dalje postupati.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Obzirom da je došao prijedlog u proceduri i da je bio na predsjedništvu skupštine, onda smo tu točku bili pustili. Mi smo imali tumačenja predsjedništva gradskih ureda da je ona sagledana sa svih strana i da je u tom trenu najbolja. U tom trenu kao jedna od mjera je to bilo sigurno dobro. Ali na primjeru majke koju sam primio danas, koja ima petero djece možete vidjeti da postoji niz stvari koje moramo promijeniti u toj odluci.”, pojasnio je Andrija Mikulić

Osvrnuo se i na one koji su tu mjeru donosili te je prilikom toga bio vrlo oštar. Podsjetio je i na problem s visinom primanja te naglasio da iznosi koji majke trenutno dobivaju nisu poput onih koji su obećani.

“Držim da je bilo nekorektno u startu od strane onih koji su obećavali da će majke odgajateljice imati primanja prosječne plaće u Hrvatskoj u iznosu od 5 660kn. Vidjeli ste što se dogodilo nakon što je odluka primjenjena. I danas ste mogli čuti od majki koji su to iznosi, njihovi računi su u blokadi. Moje je bilo da ih saslušam i da pomognem u organizaciji sastanaka u Gradskim uredima za financije i obrazovanje. Sjest ćemo svi zajedno i probati doći do nekih riješenja, u smislu da se odluka promjeni u segmentima u kojima nije dobra.”, obećao je Mikulić.

>>>APEL MAJKI ODGAJATELJICA, PRIJETE IM OVRHE: ‘Rade protuzakonito jer dječji doplatak nije primanje’


Komentari