MIKULIĆ NAJAVLJUJE IZMJENU TITOVA TRGA: Hoćete li mu vjerovati kada vidite ove detalje iz njegova životopisa?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Trg maršala Tita opet na repertoaru.

Dojučerašnji vrlo dobri suradnici, čelnik zagrebačke podružnice HDZ-a te predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić i posrnuli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zaoštrili su odnose. Andrija Mikulić, u izjavi za naš portal, nije se libio optužiti Milana Bandića da krši zakone Republike Hrvatske, a već danima kritizira aktualnog gradonačelnika povodom radova na Britanskom trgu i Maksimira, a koji su pod povećalom Uskok-a.

No, već dan poslije, Andrija Mikulić u intervjuu za Hinu najavljuje preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg, ističući da je o tome razgovarao s Milanom Bandićem te da očekuje njegovu potporu. U ovom kontekstu zanimljiv je i epitet koji Mikulić pridaje sam sebi- navodi da je vrlo principijelan čovjek.

Osim što smo njegovoj principijelnosti mogli svjedočiti u odnosu spram Bandića, vratimo se ne tako davno u prošlost, i podsjetimo tko je ustvari Andrija Mikulić. Ukoliko, letimično bacimo oko na njegove izjave, pomislili bismo da Mikulić doista jest čovjek od riječi i domoljub visokog kalibra.

Principijelnost velikog HDZ-ovca

No, prije samo nekoliko mjeseci, medijima je kružila teza o Mikulićevom obećanju da ime spornog Trga nikada neće promijeniti. Kao dokaz toj tezi, imali smo prilike vidjeti dokument iz 1989. i ime Andrije Mikulića na listi bivše države, kao kandidata za članove predsjedništva Gradskog komiteta Saveza socijalističke omladine Hrvatske. Za potrebu ovog natječaja deklarirao se veliki domoljub kao Jugoslaven te mu tada, ime maršala Tita i nije previše smetalo.

mikulic-jugoslaven

Ujedno se pohvalio i završavanjem više oblika idejno- političkog osposobljavanja. Ove informacije Mikulićevu principijelnost stavljaju pod veliki upitnik, a u još veću nedoumicu baca činjenica da se imena ulica i trgova mijenjaju na lokalnoj razini, pa primjerice, Velikom Goricom HDZ-ov Dražen Barišić “drma” već godinama, a Titov trg i dan danas ponosno nosi svoje ime.

Nakon Bandića opet “Bandić”?

Vrijedi podsjetiti da je čovjek čiju potporu Mikulić očekuje po ovom pitanju, svojevremeno svoj rever uresio bedžom Tita, što je ovjekovječeno i fotografijama. Dan poslije, u Gradskoj skupštini, Bandić se zaklinjao “U ime Oca i Sina” da su fotografije fotomontaža.

 Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Izgledno je da Mikulić populizam uči od majstora zanata, a da su istupi kojima svjedočimo zadnjih dana oštro koračanje vodama predizborne kampanje. Iako izbjegava govoriti o svojoj kandidaturi, čelnik zagrebačkog HDZ-a najavio je oštru borbu za Zagreb, nakon dugih 17 godina.

Andrija Mikulić diči se domoljubljem, prinicpijelnošću i radom u interesu Zagrepčana. Podsjeća li vas na nekoga?

>>>PROPADA LI POLITIČKA TRGOVINA? Mikulić oštro po Bandiću: ‘Ne radi u skladu sa zakonima Hrvatske!’

 

 

Komentari