‘Mi se plašimo’ Nevjerojatno što si je sagradio na krovu jedne zagrebačke zgrade

Foto:s Screenshot/HRT

Novi primjer sumnjive gradnje u Zagrebu. Riječ je o zagrebačkom stanaru koji je prije tri godine dobio na korištenje prostor na krovu stambene zgrade u Paljetkovoj ulici. Nakon toga, počeo se nekontrolirano širiti. Izgradio je dodatne prostore, zatvorio je prilaz prema krovu, a obnova krova sada je nemoguća, donosi HRT.

Sustanari su se žalili komunalnom redarstvu, civilnoj zaštiti, državnom inspektoratu Strah ih je i za vlastitu sigurnost, jer bi se limeni pokrovi nakon jačeg vjetra mogli srušiti na ulicu.

(FOTO) NEVIĐEN PRIMJER OBNOVE! Sama si ‘nadoštukala’ balkon u centru Zagreba

Krov na Paljetkovoj 12 prokišnjava. Ne može se sanirati zbog stanara koji se bespravno proširio.

“On je zamolio da bi potpisali suvlasnici da se on preseli tu, da će urediti, srediti i bilo je dozvoljeno da taj dio kotlovnice bude njemu dan na korištenje” rekao je Zoran Ivčić, predstavnik stanara iz susjednog ulaza.

Ilustracija: (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Žalbe su prije nekoliko mjeseci poslane na nekoliko gradskih i državnih institucija. No ništa se nije riješilo.

Došlo je do zastoja i s komunikacijom s gospodinom koji je to učinio, a i same institucije kojima smo slali dopise i mailove da je tu napravljena bespravna gradnja isto tako je zastalo i ništa se ne događa. Mi se plašimo da se ne bi nešto loše dogodilo jer postoji mogućnost prilikom nekog nevremena ili bilo čega da se može nešto odlomiti i da može pasti dolje, podsjetio je Ivčić.

‘TUKU ŠNICLE U PONOĆ’ Susjedi iz pakla tjeraju ih na preseljenje:…


Komentari