Meteoalarm ponovno upozorava na pogoršanje vremena u narednim danima!

bs.wikipedia.org

Nakon nekoliko pravih ljetnih dana očekuje nas novo pogoršanje. Frontalni poremećaj primaknut će se sa sjeverozapada Europe, destabilizirat će atmosferu, pa tako već noćas možemo računati na kišu i pljuskove uz grmljavinu u Međimurju, gdje je moguće nevrijeme, piše meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Zbog mogućeg nevremena oglasio se ‘žuti’ Meteoalarm za sjeverni i sjeverozapadni dio zemlje.

Kiše će biti i sutra, dok će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu uz više oblaka mogući su također lokalni pljuskovi, dok će u Dalmaciji prevladavati sunčano.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura, dok će na preostalom dijelu biti umjeren sjeverozapadni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 15 do 20, na Jadranu između 19 i 22. Najviša dnevna kretati će se uglavnom između 24 i 29, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 30 do 34 °C.

‘Žuti’ Meteoalarm upozorava i na sutrašnje vremenske uvjete za veći dio zemlje…

Nestabilno će biti i u narednim danima. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno i nestabilno uz mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu, osobito s petka na subotu kada bi pljuskova moglo biti i u inače pretežno sunčanoj i vrućoj Dalmaciji.

Na kopnu slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, tek ponegdje uglavnom ujutro bura. Temperatura bez veće promjene, na kopnu malo svježije u subotu, a na Jadranu i dalje vruće.

 

 

 


Komentari