MEDVJEDICA ETA IMA NOVI DOM Gradonačelnik Tomašević obišao nove nastambe Zoološkog vrta vrijedne 15 milijuna kuna

Obilazak Zoološkog vrta, foto: Zoo vrt Zagreb

Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je obišao Zoološki vrt i novoizgrađene objekte vrijedne 15 milijuna kuna koji su dio projekta „Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II).

Nove nastambe u Divljem srcu Zagreba, sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu programa Promicanje održivog razvoja prirodne baštine

Obilazak Zoološkog vrta, foto: Zoo vrt Zagreb

„Radi se o velikom iskoraku za Zoološki vrt. Vjerujem da će građani njime biti zadovoljni, posebno imajući na umu da je uskoro 97. rođendan Vrta. Projekt „Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)“ vrijedan je gotovo 35 milijuna kuna. Posebno veseli da je dobar dio tog novca, oko 14 milijuna kuna, osigurano iz fondova Europske unije. Nešto manje od dva milijuna kuna su nacionalna sredstava namijenjena za sufinanciranje EU projekata, a 19 milijuna kuna je osigurao Grad Zagreb“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Medvjedica Eta u novom domu

Obilazak Zoološkog vrta, foto: Zoo vrt Zagreb

“Drago mi je da naša medvjedica Eta konačno dobiva nastambu kakvu zaslužuje! Ta je nastamba veća od njezine bivše nastambe. Nastamba je prilagođena životu medvjeda izvan prirode, a zahvaljujući kanalu Prvog maksimirskog jezera medvjedica će imati stalni pristup tekućoj vodi”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba, te pozvao građane da u subotu u sklopu proslave 97. rođendana Vrta vide medvjedicu u novom okruženju.

 

Komentari