Medvedgrad otvara novu veliku pivovaru: Lansirana najznačajnija hrvatska Funderbeam see kampanja

Pivovara Medvedgrad je obiteljska pivovara koja je sa svojim radom započela 1994. godine kao prva minipivovara i pivnica u Hrvatskoj. 

U Zagrebu 5.12.2017. godine u prostorijama Pivnice Medvedgrad lansirana je najznačajnija hrvatska kampanja Funderbeam SEE-a – Nova Pivovara Medvedgrad. Kampanju su predstavili Ivo Nauković (osnivač Pivovare Medvedgrad), Ratko Bajakić (ICF, vodeći investitor Pivovare Medvedgrad), Ivana Gažić (predsjednica uprave Zagrebačke burze), Damir Bićanić (direktor Funderbeam SEE) i Ivan Nauković (direktor marketinga i prodaje Pivovare Medvedgrad).

FOTO: Press
FOTO: Press

Medvegrad ulaže 10.000.000 kn u proizvodnju

Nakon 25 godina iskustva na pivskom tržištu, nakon sve veće potražnje za svojim pivom i nakon dva proširenja u zadnje tri godine, Pivovara Medvedgrad je predstavila projekt otvaranja nove, velike i moderne pivovare na novoj lokaciji u Zagrebu. Nova pivovara će omogućiti značajno povećanje proizvodnih kapaciteta i efikasnosti te modernizaciju poslovanja prema svjetskim trendovima.

FOTO: Press
FOTO: Press

‘Ovim projektom želimo postaviti i organizacijske temelje za lakši budući rast i razvoj, ali i još više staviti fokus na kvalitetu piva, koja je glavni pokretač uspješnosti poslovanja craft pivovara. Želimo dodatno educirati zaposlenike, koji su osnova poslovnog uspjeha te se orijentirati na nove pivske stilove kako bismo što bolje zadovoljili nadolazeće trendove u craft pivarstvu.’ – izjavio je Ivan Nauković, direktor marketinga i prodaje Pivovare Medvedgrad.

Pivovara Kapaciteta od 25.000hl s mogućnošću širenja do 50.000hl

Nova pivovara će biti kapaciteta 25.000 HL, imati varionicu za kuhanje piva od 6.000 litara, od prikupljenih sredstava investirat će se u novu punilicu za boce od 5.000 boca / sat, a svi procesi biti će kompjuterski vođeni. Na novoj lokaciji postojat će i dodatna mogućnost širenja do 50.000 HL bez potrebe za dodatnim investiranjem u novu opremu za kuhanje piva ili novu punilicu – najskuplje dijelove proizvodnje. Također, imat će izgradnju, servis i održavanje postrojenja na istoj lokaciji – što je velika prednost zbog fleksibilnosti i smanjenja troškova.


FOTO: Press
FOTO: Press

Preko Funderbeama prikupljeno već pola od 1.000.000 eura

Pivovara Medvedgrad je prva hrvatska pivovara koja investicije traži putem ove inovativne platforme za prikupljanje kapitala i trgovanje udjelima. Funderbeam je globalna platforma na kojoj kompanije mogu prikupljati sredstva za daljnji rast, dok je investitorima omogućeno trgovanje ulogom putem blockchain tehnologije. Svaka kompanija na Funderbeamu mora imati vodećeg ulagatelja koji svojim ulaganjem demonstrira povjerenje u pozitivne izglede kompanije. Vodeći ulagatelj Pivovare Medvedgrad je Ratko Bajakić, direktor ICF-a. Funderbeam za potrebe financiranja investiranja utemeljuje tzv. SPV (Special Purpuse Vehicle) sa sjedištem u Estoniji, koji predstavlja jedinog suvlasnika kompanije, koji nastupa ispred svih ulagatelja. Razlog su niski troškovi i izostanak birokratskih barijera. Minimalno ulaganje za pojedinačnog malog ulagatelja u Medvedgrad iznosi 250 eura.

IMG_0828

‘Za drugu kampanju prikupljanja sredstava preko Funderbeam platforme ICF je izabrao Pivovaru Medvedgrad. Obiteljski biznis koji preko dvadeset godina posluje, razvija nove trendove te je uvijek spreman na inovativne iskorake.

Atraktivan prinos za investitore i sudjelovanje u brzo rastućem segmentu craft pivovara nadopunjuju ovaj projekt te ispunjavaju osnovne kriterije za uspješnost investicije. Prinosi putem isplate dividendi su predviđeni već nakon prve godine od efektuiranja investicije i to u rasponu između 6 i 13% godišnje.

Povrh toga, postoji i opcija koja većinskom vlasniku daje mogućnost otkupa udjela u vlasništvu Funderbeam ulagatelja po minimalnoj cijeni od 150%. Segment malih i srednjih poduzeća ovog trenutka nudi najbolje mogućnosti za investitore koji su spremni sudjelovati kao suvlasnici u razvoju novih projekata.’ – izjavio je Ratko Bajakić, vodeći investitor u Pivovaru Medvedgrad.

Zaposlenici i ljubitelji piva postaju investitori u pivovari

Medvedgrad u suradnji s Funderbeamom želi u ovaj projekt uključiti sve ljubitelje Medvedgrad piva – svi su pozvani investirati. Svi zaposlenici Pivovare Medvedgrada postat će investitori – a želja je da se uključe i dobavljači, kupci, partneri… Medvedgrad smatra da je ovo izvrsna prilika da nakon četvrt stoljeća svi koji vole Medvedgrad i službeno postanu dio Pivovare.

FOTO: Press
FOTO: Press

Craft tržište u Hrvatskoj raste brzo – procjena 100M kn do 2022.

Na svjetskom se pivskom tržištu već neko vrijeme događa craft revolucija, odnosno u velikim je razmjerima prisutan trend proizvodnje craft piva – ukusnih, dinamičnih i zabavnih piva u čiju je proizvodnju uloženo puno strasti, kreativnosti i inovativnosti. Medvedgrad je s proizvodnjom takvih piva započeo u vrijeme dok je taj termin još bio prilično nepoznat na hrvatskom tržištu, a od 2013. do danas ostaje – market leader. Daljnji veliki rast craft tržišta očekuje se i u Hrvatskoj te se procjenjuje da će se do 2022. godine tržište udvostručiti na 100.000.000KN.

FOTO: Press
FOTO: Press
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Pivovara Medvedgrad je obiteljska pivovara koja je sa svojim radom započela 1994. godine kao prva minipivovara i pivnica u Hrvatskoj. Ujedno, Medvedgrad je prva i jedina hrvatska pivovara koja se bavi ugostiteljstvom (pivnice) i proizvodnjom (postrojenja za kuhanje piva). Od 2013. godine Pivovara Medvedgrad počinje flaširati svoja piva kako bi ga mogla prodavati i izvan svojih pivnica. Više od 20 godina iskustva u izradi opreme za proizvodnju piva, kuhanju samog piva, te građenju odnosa s vjernim kupcima i posjetiteljima pivnica izgradili su prepoznatljiv brand – što rezultira velikom potražnjom za Medvedgrad pivom. Prema vodećem svjetskom portalu za ocjenjivanje piva ratebeer.com, Pivovara Medvedgrad je 2014. i 2015. godine proglašena najboljom pivovarom u Hrvatskoj.[/box] [box type=”info” align=”” class=”” width=””]Funderbeam je prva globalna platforma za prikupljanje kapitala za startup kompanije i mala i srednja poduzeća te za trgovanje njihovim udjelima koja se temelji na blockchain tehnologiji. Putem grupnog ulaganja, ulagatelji mogu ulagati u inovativne kompanije prije nego dosegnu zrelost, trgovati udjelima tih kompanija, dok je kompanijama omogućen pristup kapitalu kojim je moguće trgovati praktički odmah. Uz to, Funderbeam pruža besplatne podatke o više od 180.000 kompanija iz cijelog svijeta, omogućujući time ulagateljima i kompanijama donošenje adekvatnih investicijskih odluka. Godine 2016. osnovano je Funderbeam South-East Europe, društvo sa sjedištem u Zagrebu, kao joint venture Zagrebačke burze i Funderbeam Ventures, sa ciljem razvoja regionalnog poslovanja. [/box]

Komentari

loading...
-->