TISUĆE ZAGREPČANA MARŠIRA U SUBOTU: Izlaze na ulice kako bi se oduprli GMO hrani i Monsantu

Facebook

Zagrepčani izlaze na ulice kako bi se oduprli Monsantu i GMO hrani.

Zagreb je jedan od 286 gradova u kojima će se održati marš. Organizatori su pozvali sve zainteresirane da se se okupe iduće subote (21.svibnja)  u 12 sati na Trgu francuske republike odakle će povorka krenuti Ilicom prema Trgu bana Josipa Jelačića.

Organizator prosvjeda je novoosnovana platforma, točnije stranka Slobodna Hrvatska. Njihov cilj je da se pojačaju kontrole kako bi potrošači bili sigurni da na policama nema robe koja je GMO, ali i zakonodavnim mjerama osnažiti ekološku poljoprivreda.

“Međunarodni marš protiv Monsanta tradicionalni je godišnji prosvjed protiv načina poslovanja i proizvoda te američke tvrtke, ali i sve većeg utjecaja korporacija na demokratske društvene procese. Monsanto je multinacionalna korporacija koja u sebi utjelovljuje najgore elemente globalne ekonomije-predatorsko uništavanje konkurencije, patentiranje prava na sjeme, proizvodnja i distribucija GMO sjemena koje dugoročno nanosi nepopravljivu štetu tlu i poljoprivredi, lobiranje i potkupljivanje Vlada i agresivno promicanje vlastite agende.

13151418_1755253718053090_5249107671053666457_n

Iako tvrtka Monsanto u Hrvatskoj ne prodaje GMO sjeme jer je ono zakonom zabranjeno, na europskom i svjetskom planu lobira za usvajanje TTIP sporazuma koji bi joj širom otvorio vrata europskog tržišta, a Hrvatska u tom slučaju sama po sebi ne bi mogla ništa učiniti da se zaštiti. Zato je Monsanto simbol korporativnog gledanja na svijet koji Europi i Hrvatskoj može donijeti isključivo štetu pa svaki javni prosvjed protiv njega predstavlja korak u dobrom smjeru”, napisali su organizatori i pozvali sve građane da im se pridruže.

Preko 4.000 građana putem Facebooka je potvrdilo svoj dolazak.

>>>RAJČICA KAO IZ HOROR FILMOVA: Presjekla ju na pola, a ovo što je ispalo van poželjet ćete da nikada niste vidjeli

>>ŠOK! KUPIO RAJČICU PA JU PROMATRAO SEDAM MJESECI: Ono što se dogodilo, izbezumilo je tisuće ljudi (FOTO)

>>>Europski parlament protiv odobrenja Monsantovog GMO KUKURUZA


Komentari