MEĐU UHIĆENIMA I ŠEGOTINA SESTRA! Doznaju se novi detalji, policija privela i dvije radnice u Sesvetama!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Velika akcija USKOK-a u suradnji s PNUSKOK-om ide dalje. Nakon što se saznalo da je uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja, Patrik Šegota i još četiri osobe, doznaju se i novi detalji.

Jutarnji piše da je uhićena i Šegotina sestra, Tamara Šegota. Navodno je sporno njezino poslovanje preko tvrtke Notitia s jednim građevinskim poduzetnikom koji je obavljao radove i za Gradska groblja.

Kako se neslužbeno doznaje, među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama za koje se sumnja da su primale mito.

Šegota je uhićen u Dubrovniku.

Istražitelji su fokusirani na poslove uhićenog Šegote s tvrtkom Prigorac građenje i njenim preminulim vlasnikom Nenadom Bukovcem. Bukovec je prošli tjedan preminuo, počinio je samoubojstvo i pokop je bio ovaj tjedan, piše 24sata.

O svemu su se oglasili i iz USKOK-a.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. (14. 7. 2021.) Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćili su.

Policija je izvijestila da su se uhićenja dogodila na području dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske županije.


Komentari