Medika organizira virtualnu izložbu radova koji krase naše ulice, ali i ulice diljem Hrvatske

FOTO: Ivan Klindić

U Autonomnom kulturnom centru Medika nešto se dobro kuha. Taj je centar naime pripremio prvu u ciklusu online izložbi, “Siva arhiva – izvan kadra“, koja će pregledom fotografija nastalih od 2010. do 2014. godine, iz arhiva glavnih sudionika graffiti subkulture građane upoznati s radovima graffiti majstora kakav je Chuck, Herzi, Marsk, Lons, Slut, Time, Gene, Lolek, Joost, Modul, Ruski, Puls, Binome, Sarme, Rulof, Holik, Chez, Zipo, Esso, Aroty, Power, Create, Cargo, Wasup.

Medika je, tvrde, od samih početaka bila mjesto koje je grafiti umjetnike prihvatilo kao sastavni dio svojih supkultura, a ugostili su mnoge lokalne, regionalne i internacionalne grafiti umjetnike koji su ju učinili kultnim i nezaobilaznim mjestom za ljubitelje ovakvog oblika umjetnosti, napominju.

Izložba se od 7. svibnja može razgledati na Facebook stranici Galerije Siva, u čijem programu i inače izlažu autori koji stvaraju u različitim medijima, a nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama ili pokazuju interes i želju za ovom vrstom kreativnog izražavanja, pa su im potrebni edukacija, prostor, podrška i sredstva za realizaciju.


Komentari