Medicinska meka! Zvijezde iz Hollywooda dolaze na liječenje u Zagreb

Cassandra Gava (60), poznata američka glumica i producentica, odlučila je svoje probleme s vidom riješiti u zagrebačkoj Klinici Svjetlost. Gava je posljednja u nizu hollywoodskih zvijezda koja je odlučila svoje oči povjeriti prof. Nikici Gabriću i njegovom timu vrhunskih oftalmologa. Samo tijekom proteklih godinu dana isto su u zagrebačkoj klinici učinile zvijezde poput Armand Assantea, Franca Nera i Ivane Trump. 

Cassandra Gava, glumica koja je najpoznatija po svojoj ulozi vještice u filmu Conan the Barbarian (1982.), u Zagreb je stigla ravno sa Sarajevo Film Festivala jer je svoj vid odlučila povjeriti upravo prof. Gabriću i njegovom timu. Ideja se rodila nakon što je prošle godine za vrijeme snimanja filma s Francom Nerom u Zagrebu srela Armanda Assantea koji je samo nekoliko sati ranije operirao oba oka u zagrebačkoj Klinici Svjetlost. 

„Zvala sam nekoliko puta i Franca i Armanda i sve sam ih ispitala – kako je bilo, boli li, jesu išta vidjeli nakon operacije. Kada sam saznala da je i moja prijateljica Ivana Trump također bila u rukama prof. Gabrića, odlučila da više ni jedan dan neću čekati. Znate, ja sam vam velika kukavica i još uvijek ne mogu vjerovati da sam ovo napravila. Cijeli život patim od lošeg vida i sad, u manje od 24 sata nakon operacije, vidim stvari koje nikada prije nisam vidjela. Bilo je puno lakše nego sam mislila, uopće se ni ne sjećam operacije.“, rekla je gđa. Gava nakon operacije.

„Za mene osobno i našu kuću ovo predstavlja veliku čast. Naime, gđa. Gava i gđa. Trump, kao i gospoda Nero i Assante, kao svjetski ljudi mogu bilo gdje na svijetu obaviti operaciju očiju. No eto, oni su odlučili doći u malu Hrvatsku i operaciju obaviti ovdje. To je dokaz da, osim što raspolažemo s vrhunskom tehnologijom, naša usluga je na razini ili iznad razine one koju pružaju liječnici u SAD-u.“, istaknuo je vlasnik i ravnatelj Klinike Svjetlost, prof.dr.sc. Nikica Gabrić, koji je operaciju gđe. Gave izveo u manje od 14 minuta. 

Cassandri Gavi ugrađena je multifokalna leća koja ispravlja njenu kratkovidnost, čitalačku dioptriju i astigmatizam. Radi se o specijalnoj leći koju proizvodi kompanija Zeiss i koja je stigla po narudžbi isključivo za gđu. Gavu.

„Iskreno, jutro nakon operacije bilo me strah otvoriti oči misleći da mi vid neće biti odličan. Ali, na nagovor prof. Gabrića sam ih otvorila i vidjela čitati oglase udaljene preko 200 metara. Nikad prije nisam tako dobro ni daleko vidjela.“, naglasila je gđa. Gava koja u Zagrebu ostaje samo tri dana prije nego li se vrati svojim obavezama u Los Angelesu.

Klinika Svjetlost jedina je privatna klinika u Hrvatskoj i regionalni lider u dijagnostici i liječenju s 20 godina iskustva pružanja vrhunske usluge. Do danas je u njoj obavljeno više od 125.000 svih vrsta zahvata na očima, a primila je mnogobrojna međunarodna priznanja, među kojima je i nagrada Star Diamond Award koju je klinika dobila kao priznanje za izvrsnost u području oftalmologije.


Komentari