Medicinare koji su feštali čeka etičko povjerenstvo, a doznalo se i tko je harmonikaš

Photo: Robert Anic/PIXSELL, RTL Screnshoot

Snimka veselog medicinskog osoblja koje u bolnici pleše i pjeva uz tamburaše u petak je zgrozila javnost. Bez poštivanja epidemioloških mjera, medicinske sestre i pomoćno osoblje feštali su u KB Dubrava, a navodno se radilo o proslavi u povodu odlaska jedne od kolegica u Njemačku.

Kako doznaje Večernji list, snimljeni harmonikaš jedan je od zaposlenika KB Dubrava, a svi medicinari koji su “tulumarili” naći će se pred etičkim povjerenstvom Hrvatske komore medicinskih sestara.

“Takvo ponašanje je potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu. Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastita, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Ovaj događaj baca loše svjetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao, kako tijekom ove epidemije, tako i inače”, priopćio je predsjednik HKMS-a Mario Gazić, dodajući da su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19.

“Oni mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući se o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB-a Dubrava o navedenom događaju te, nakon što se utvrde sve činjenice, pokrenuti odgovarajući postupak”, istaknuo je Gazić.

Dakle, sestre i tehničari koji su bili na zabavi naći će se pred Etičkim povjerenstvom Komore, a kazne mogu ići od opomene do oduzimanja licencije. Međutim, teško da će zbog toga netko ostati bez posla, u situaciji kad medicinskog osoblja kronično nedostaje.


Komentari