MATURANTI XV. GIMNAZIJE SKUPILI 300 KILOGRAMA HRANE te ju donirali Socijalnom dućanu (FOTO)

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Maturanti XV Gimnazije učinili su nevjerovatno dobro djelo.

Zagrebački učenici popularnog MIOC-a skupili su 300 kilograma hrane i istu donirali socijalnom dućanu Crvenog križa. Time su proslavili završetak srednje škole na prekrasan način i pokazali kako naš grad uz takve mlade ljude zasigurno čeka blistava budućnost.

Donacije hrane prikupljali su od 11. do 16. svibnja 2016. u predvorju škole. U njihovoj školi stajala je zamolba za sve koji se žele odazvati da donesu jedan kilogram hrane. Prikupljale su se najpotrebnije namirnice poput brašna, riže, tjestenine, ulja, soli i šećera.

 

Photo: Borna Filic/PIXSELL
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Prije pridruženja svojim vršnjacima i odlasku na norijadu kutije su, s osmijesima na licima, dovezli u prostorije Socijalnog dućana.

Photo: Borna Filic/PIXSELL
Photo: Borna Filic/PIXSELL

U ponedjeljak su se i iz Socijalnog dućana osvrnuli na ovu dirljivu gestu, vjerovatno ni ne sluteći kako će im danas na adresu pristići 300 kilograma hrane za najpotrebitije stanovnike Zagreba.

socijalni dućan

Nadamo se kako će ovo postati uobičajena praksa i da će se proširiti diljem našeg grada i cijele države. Ponosni smo na ove mlade ljudi koji su proslavili završetak srednje škole prekrasnom i humanom gestom.

>>>PRATITE ZAGREBAČKU NORIJADU UŽIVO!

>>>ZAGREBAČKI MATURANTI NA ULICAMA: Zbog povorke se prekida promet, a proslava traje cijeli dan

 


Komentari