Maskirni neboder i dalje ‘zjapi’ prazan: Stigao je i namještaj, a doznaje se što se čeka za useljenje prvih stanara

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najpoznatija višekatnica na Črnomercu i dalje čeka prve stanare. U vojni neboder “Vukovar” stigao je i namještaj, ali je i dalje prazan. Kako doznaje Nova TV vrata za polaznike otvorit će čim prođe sve kontrole.

“Mi još nismo upogonili zgradu i nismo uselili do kraja. Još uvijek otkrivamo neke sitne nedostatke, koje otklanjamo. To je normalno za tako jednu veliku i složenu građevinu i toga će vjerojatno biti sljedećih mjesec dana ili mjeseci”, otkrio pukovnik Marijan Cvok iz Uprave za materijalne resurse i dodao da se radi o jednoj o energetski najučinkovitijoj građevini u Zagrebu.

U neboderu od 15 katova nalaze se apartmani za stotinjak ljudi, restoran s kuhinjom, zajednički dnevni boravak, recepcija i dr. Polaznik ratne škole “Ban J. Jelačić” brigadir Tomislav Zeko otkrio je kako se njegovi kolege žale da ih bude tramvaji, no u vojnom neboderu će vojna tehnologija sigurno riješiti taj problem. Bučno je bilo i zbog namještaja koji je isporučen s kašnjenjem, a sve je rađeno po mjeri.

“Montaža je, istina, bila zahtjevnija zbog zakrivljenosti vanjskog zida…”, objašnjava.

Sav namještaj koštao je više od 8,2 milijuna kuna, a uključuje lampe, slavine, stolice, ležaljke i dr. Sve probleme koje su uočili na tehničkom pregledu, sada popravljaju.

“Primjerice, na tržištu nije bilo određenih kutnih lajsni u odgovarajućoj boji, pa su stavljene privremene. Ima nešto oštećenja zidova prilikom unošenja i transporta namještaja”, poručio je Cvok.

Slobodno vrijeme, polaznici škole moći će provoditi u teretani ili sauni na vrhu zgrade. Ideja je bila i staviti jacuzzi, ali se od toga odustalo. Iako je procijenjena vrijednost gradnje nebodera iznosila 47,3, popela se na gotovo 61 milijuna kuna. Zbog toga su građanski poslovi pod povećalom USKOK-a kako bi se provjerilo jesu li troškovi osam godina starog projekta narasli s opravdanim razlogom.


Komentari