MARTINOVIĆ OBEĆAO SMANJENJE VISINE REŽIJA: ‘Vi jeste ovaj grad i svakodnevno živite s njegovim problemima’

FOTO: Dnevni list

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Dragan Martinović kazao je svoje ideje, želje i planove u svome stožeru.

Na vama, građanima, nije plaćanje nepotrebnih i netransparentnih troškova vašeg gradonačelnika. Jednako tako, vi ne zaslužujete kontinuirano prikrivanje stvarnog stanja populističkim potezima. Vi vidite prazne i zapuštene poslovne prostore, nedostatak sinergije znanosti i poduzetništva, probleme u gospodarenju otpadom … na kraju, vi jeste ovaj grad i svakodnevno živite s njegovim problemima“, poručio je u petak kandidat za gradonačelnika Zagreba Dragan Martinović u svom stožeru na zagrebačkoj Trešnjevci.

Ustvrdio je i da problema u Zagrebu ima puno, a ovu kampanju započet će, kako je kazao, onim najbolnijim – “devastiranom socijalnom dimenzijom Grada Zagreba”.

Svim snagama zalagat ću se za smanjenje visine režija, kako kroz uspostavljanje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, tako i kroz druge aktivnosti strateški formirane u uskoj suradnji struke i institucija. Vaši troškovi nisu samo previsoki, oni su i netransparentni – i tomu želim stati na kraj“, tvrdi kandidat za gradonačelnika.


Poražavajuće činjenice

Svaki građanin Zagreba za režijske troškove svaki mjesec mora izdvojiti 1.595 kn što je 24 % prosječne plaće. Nije li poražavajuća činjenica što je Zagreb najskuplji grad u Europi po režijskim troškovima?”

Primjerice, u Beču su režije 9 % plaće, u Berlinu 10 %, a u Parizu i Londonu 7 %! Što tek reći za Dublin gdje građani izdvajaju samo 6 % plaće za svoje režije ili za Helsinski gdje su ukupne prosječne režije 77 eura, a prosječna plaća 2.350 eura. U Helsinkiju građani za režiju izdvajaju samo 3 % svoje plaće ili osam puta manje nego građani Zagreba!”, ustvrdio je Martinović.

Voda, odvodnja, plin, grijanje, čistoća, komunalna naknada i naknada za uređenje voda su režijski troškovi koje su pod izravnom ingerencijom grada Zagreba. Kada smanjimo cijene ovih komunalija, građani će u prosjeku svaki mjesec uštedjeti oko 800 kuna“, najavio je.

Komentari