Sinčić o Martini Županić na press konferenciji Živog Zida: ‘Ona je žrtva!’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Pitan za komentar o dotičnoj gospođi, Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida stao je u njezinu zaštitu.

Živi zid je danas održao press konferenciju za medije, a jedno od postavljenih pitanja odnosilo se na Martinu Županić koja je pod istragom Inspektorata rada zbog izrabljivanja radnika te neisplata plaća i dobavljača.

Upitan za komentar o dotičnoj gospođi, Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida stao je u njezinu zaštitu.

“Pa gledajte, kolegica o kojoj govorite je jedna od tisuća članova Živog zida, jedna od desetine pa i stotina tisuća ljudi koji se protive porezu na nekretnine. Ona je imala sreću da njezin video uradak bude toliko proširen, međutim, ona nije glasnogovornica ove inicijative. No, to ne mijenja ono što je ona rekla, mi svakako pozivamo na ovaj referendum. Koliko sam ja upoznat, ona je žrtva politike Milana Bandića zato što je došlo do prekopavanja Gajeve ulice gdje ona ima svoj restoran, zbog čega je došlo do značajnog smanjenja opsega rada. Koliko mi je poznato, ona nema nikakav porezni dug, niti kao fizička osoba niti njezine pravne osobe”, rekao je Sinčić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Podsjetimo, nakon što se video o porezu na nekretnine koji je snimila Martina Županić, bivša vlasnice propalog restorana ChevapRolls i članica Živog zida, proširio internetom munjevitom brzinom, portal Zagreb.info se zainteresirao za autoricu ovog videa.

Novinarka portala porazgovarala je sa velikim brojem njezinih bivših radnika i dobavljača koji su potvrdili isto – Županić je izrabljivala radnike koji su za nju prisilno volontirali, a dobavljačima nije plaćala robu. Zbog svega ovoga Martina Županić je pod istragom, a postupak je u tijeku, kako nam javljeno iz Ministarstva rada.

S druge strane, stranka Martine Županić, Živi zid, na čelu sa saborskim zastupnicima Ivanom Pernarom i Ivanom Viliborom Sinčićem već danima tvrdi – Martina je žrtva!

>>>Istina o novoj zvijezdi Živog zida? ‘Utajivačica poreza i izrabljivačica radnika sada se bori protiv poreza na nekretnine!’   

>>>Nastavak priče o Martini Županić: Ivan Pernar ju srčano brani, a na površinu izlaze novi detalji

 


Komentari