MARTIN JE V ZAGREBU: Evo što vas očekuje na tradicionalnom krštenju mošta

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

U organizaciji KUD-a Prepuštovec, od 5. do 12. studenoga, na Trgu bana Jelačića, održat će se već tradicionalna manifestacija Martin je v Zagrebu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, najavljeno je na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Tradiciju krštenja mošta u Prigorju njegujemo već više od sto godina, istaknuo je predsjednik KUD-a Josip Lipar. Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je i zanimljiv turistički događaj, okupili smo vinare s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, a uz vino će građani moći uživati u različitim domaćim jelima i delicijama koje se proizvode na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Martin je v Zagrebu završava 12. studenoga, kada će na glavnom zagrebačkom trgu 15 martinskih biskupa iz cijele Hrvatske krstiti mošt, dodao je Josip Lipar, zahvalivši gradonačelniku na dugogodišnjoj potpori.[/box]

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić napomenula je da će tijekom manifestacije svoja vina nuditi 23 izlagača te da je to ujedno i odlična prilika vinarima za promociju proizvoda.

Drago mi je da se Martin je v Zagrebu održava već 16. put i to u suradnji sa Zagrebačkom županijom, jer martinske običaje trebamo čuvati i približiti ih građanima i turistima, rekao je gradonačelnik Milan Bandić

Uz poziv građanima da posjete manifestaciju, gradonačelnik je istaknuo da će otvorenje biti u ponedjeljak, 7. studenoga, u 18,00 sati na Trgu bana Jelačića, a završna svečanost – krštenje mošta u vino u subotu, 12. studenoga u 12,00 sati, također na glavnom gradskom trgu, stoji na službenom glasilu Zagreba.


Komentari