Markotić o čovjeku koji je satima s upalom pluća čekao u ledenom šatoru ispred Klinike: ‘Većina toga nije točno’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Alemka Markotić, komentirala je za slučaj Zrinke Ljevar koja se požalila da je njen otac satima čekao pregled ispred bolnice s upalom pluća.

“Priznajemo da je veliki pritisak i inače se čeka dugo. Infrastruktura ove klinike nije dostatna i stara je. Nabavit ćemo još grijalica. Većina toga što je napisano nije točna. Uskoro ćemo poslati očitovanje o tom slučaju”, izjavila je Markotić za Dnevnik Nove TV.

Otkrila je i u kakvom su stanju hospitalizirani pacijenti u toj klinici.

“Većinom su svi teži bolesnici, neki jako teški na intenzivnoj njezi, a drugi ozbiljno bolesni”, izjavila je Markotić.

Odgovorila je i na pitanje jesu li djelatnici te klinike iscrpljeni.

“Naravno da je teško nakon 10 mjeseci ovakvog tempa, ali to je nešto za što svaki zdravstveni djelatnik mora biti treniran. Zimsko je razdoblje, očekivali smo to, čak i više. S ovim se svijet nije suočio 100 godina, mi smo sad jedna velika vojska u borbi protiv ovog mikroorganizma”, rekla je.

Objasnila je i kako će s proljećem doći do pada.

“Tek kad počne cijepljenje, pa nakon mjesec dana docjepljivanje i dok se cijepe svi, proći će nekoliko mjeseci. S proljećem će doći do pada. Ako će se ljudi masovno cijepiti, možemo očekivati da ćemo ići prema rješenju”, smatra Markotić.

Kao što je rekla i u Dnevniku, iz Klinike “Dr. Fran Mihaljević” stiglo je i dodatno pojašnjenje. Tvrde kako se nije radilo o devet sati čekanja, već o 3 sata i 43 minute.

STIGAO ODGOVOR IZ KLINIKE ‘FRAN MIHALJEVIĆ’: ‘Demantiramo navode o dužini čekanja, nije trajalo devet sati’


Komentari