MARKO TUNJIĆ IDE IZA REŠETAKA: ‘Mamićevac’ dobio 12 godina zatvora

Marko Lukunic/PIXSELL

Tužiteljstvo je tvrdilo da je Tunjić pokušao ubiti i Mislava Novosela.

Na 12 godina zatvora u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen Marko Tunjić , pripadnik “promamićeve” skupine Dinamovih navijača, koji je u listopadu 2014. pištoljem pokušao ubiti trojicu tzv. antimamićevaca, piše 24 sata.

Tunjić je, prema presudi, pripadnicima protivničke skupine navijača istog nogometnog kluba pripremio zasjedu na križanju u Retkovcu, 25. listopada 2014. oko 1.25 sati iza ponoći, nakon što su u restoran u Teslinoj ulici u Zagrebu upali ‘antimamićevci’ i istukli dvojicu članova suprotne frakcije, točnije BBB Fan Cluba.

Naime, tužiteljstvo je tvrdilo da je Tunjić pokušao ubiti i Mislava Novosela koji je bio u tovarnom prostoru kombija, ali je sud tu optužbu odbio.

Obrazlažući presudu sutkinja Renata Miličević kazala je da je Tunjić hladnokrvno i iz bezobzirne osvete napao pripadnike skupine s kojom su se sukobili oko potpore upravi kluba, iako napadnuti nisu imali nikakve veze s ranijim obračunom u restoranu u Teslinoj.

Kao olakotne okolnosti sutkinja je Tunjiću, koji nije predložio niti jednog svjedoka koji bi mu dao alibi za vrijeme zločina, uzela mladost, životno neiskustvo i nepromišljanje.

>>> SUĐENJE KOJE ČEKAJU SVI BBB-ovci: U petak će biti poznata sudbina Marka Tunjića (FOTO)


Komentari