MARIĆ NA RASPOLAGANJU TOMAŠEVIĆU: ‘Redovito komuniciramo’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je financijsko stanje Grada Zagreba i otkrio da s gradonačelnikom Tomislavom Tomašević redovito komunicira.

“S Tomaševićem imam redovitu i intenzivnu komunikaciju upravo po pitanju financija samoga grada”, otkrio je Marić i podsjetio da je Zagreb jedan od najvećih proračunskih korisnika, ali u Hrvatskoj ima 576 jedinica lokalne samouprave. Napominje i da komunicira i s drugim gradovima i općinama u financijskim izazovima.

“Načelno, država uvijek pokušava pronaći rješenje za jedinice lokalne samouprave, ali sve treba biti u okviru zakonskih uvjeta i s jednakim pristupom prema svim gradovima i općinama”, otkriva Marić.

Podsjetimo, iz Zagrebačkog holdinga poručili su da redovito komuniciraju sa svim dobavljačima te podmiruju svoje obveze. Također, nisu potvrdili da su privatne tvrtke pokrenule ovrhe. Navodno Čistoća Reoma grupi duguje 14 milijuna kuna, a tvrtki Ce-za-r, 11 milijuna kuna.

“Zbog naslijeđenih dugovanja, Zagrebački holding je trenutačno u procesu refinanciranja i restrukturiranja, a sve u cilju dugoročne stabilizacije financijskog poslovanja”, istaknuli su u odgovoru te dodaju da su dobavljaču poznati s rokovima plaćanja.


Komentari